E.T., Star Wars, Harry Potter, Tappajahai, Indiana Jones… – John Williamsin elokuvamusiikki soi keväällä Helsingissä

Vantaan viihdeorkesteri tuo elokuvamusiikin legendaariset teokset Musiikkitaloon.

Vantaan viihdeorkesteri ja ylikapellimestari Nick Davies tuovat John Williamsin elokuvasävellykset Helsingin Musiikkitaloon lauantaina 11. toukokuuta.

Säveltäjämestari Williams tunnetaan ikonisten elokuvien legendaarisesta musiikista. Williamsin sävellyksiä kuullaan muun muassa elokuvissa E.T., Star Wars, Harry Potter, Tappajahai, Indiana Jones ja Schindlerin lista. Williams on ollut ehdolla Oscarin saajaksi häkellyttävät 51 kertaa ja voitto on tullut viidesti. American Film Institute myönsi Williamsille elämäntyöpalkinnon vuonna 2016.

Vantaan Viihdeorkesteri esittää konsertissaan Williamsin tunnetuimpia teoksia ja tuo esiin tämän monipuolisuutta ja pitkää uraa. Konsertissa kuullaan myös Williamsin 60-70-lukujen taitteessa tekemät, palkitut versioinnit Viulunsoittaja katolla– ja Hyvästi, Mr. Chips -elokuvien nimikkoteoksista.

”Vuonna 1969 John Williams loi orkesteriversion Leslie Bricussen Hyvästi, Mr. Chips -elokuvaan säveltämästä musiikista. Teos on hyvä esimerkki siitä, kuinka John Williams on kehittänyt omaa ilmaisuaan ja tyyliään heti uransa alkuajoista lähtien. Orkesteriversio saa nyt ensiesityksensä, sillä sitä ei ole koskaan aiemmin soitettu Suomessa. Kollegani on tehnyt valtavan työn kirjoittaessaan teoksen nuotit ylös elokuvan alusta ja sen alkusoitosta”,  ylikapellimestari Nick Davies kertoo.

”Williamsilla on maaginen taito hyödyntää orkesterisoittimia: hän tuntee eri instrumenttien rajoitteet ja mahdollisuudet. Williamsin musiikki on haastavaa, mutta aina soitettavissa. Uskon, että Williamsin kappaleiden soittaminen on kaikkien orkesterimuusikkojen unelma. Niiden tunnelmat vaihtelevat ja ne tarjoavat kiinnostavia haasteita”, Viihdeorkesterin konserttimestari Mikaela Palmu sanoo.

Tapahtuma löytyy Facebookista.