Edesmenneen Juho Koivuahon viimeinen levytys poiki rahaa myös Meilahden Kolmiosairaalalle

Valediction-albumin joukkorahoituksesta annettiin puolet Koivuahoa hoitaneille sairaalaosastoille.

Victims of Ikurin viime vuonna ilmestyneen Valediction-albumin joukkorahoituksesta on tehty tuhannen euron lahjoitus Meilahden Kolmiosairaalan hematologian osastoille. Lahjoitus oli puolet edesmenneen Juho Koivuahon projektin joukkorahoituksen voitoista sekä työryhmän osuuksista.

Vuonna 2013 leukemiaan kuollut Koivuaho äänitti Valedictionin saattohoidossa, ja häntä hoidettiin Meilahdessa hematologian osastoilla 7A ja 7B, joille lahjoitetut rahat menevät. Lahjoitusraha tullaan käyttämään musiikkiaiheiseen hankintaan osaston vuodepotilaiden iloksi.

”Musiikki oli Juholle henki ja elämä,” kertoo muusikon äiti Seija Koivuaho HUS:n nettisivuilla. ”Levyprojekti auttoi Juhoa loppuaikana ja piti elämässä kiinni. Oli Juhon toive, että osastoa muistetaan. Hän tiesi, että kaikki tehtiin, mitä voitiin, ja hän oli vakuuttunut siitä, että sai kaiken mahdollisen avun.”

Juho Koivuaho oli säveltäjä, sanoittaja, laulaja ja multi-instrumentalisti, ja Valediction on hänen musiikillinen muistokirjoituksensa. Albumia on myyty liki 500 kappaletta, joista 350 ostettiin jo ennakkoon albumin joukkorahoituskampanjan kautta. Rumban arviossa Juha Wakonen kirjoitti Valedictionista:

”Syntykontekstistaan huolimatta Valediction ei ole mikään synkkä yksinpuhelu tai katkera tilitys, vaan se soi huiman kauniisti. Hitaasti avautuvien akustisten kappaleiden tunnelma on pysähtynyt ja hauras, aivan kuin tyyni järven pinta hetkeä ennen kuin tippuva kivi rikkoo veden pintajännitteen.”

Lisää luettavaa