Eevil Stöön uudella levyllä on muutakin kuin todennäköisesti koko vuoden komein kansikuva

Eevil Stöö ja Koksukoo yhdistivät jälleen voimansa.

08.03.2019

Eevil Stöö julkaisi tänään yhteislevyn Koksukoon kanssa. Saattaa olla ninja on jatkoa kaksikon Fuck Vivaldi -albumille ja Stöön ensimmäinen pitkäsoitto vuonna 2016 ilmestyneen Iso Vauva Jeesus -levyn jälkeen. Rumbassa Eevil Stöön Iso Vauva Jeesus -levyn kuvailtiin olevan Stöön synkintä tuotantoa. Lisäksi albumia kommentointiin näin:

”Ei Stöötä napattu lipsumasta tälläkään kertaa. Tunnelma on synkkää ja kuuntelu saattaa olla jopa kuluttavaa, vaikka huumoria levy sisältääkin. Stöö ei tarvitse vierailijoita tuekseen, joihin hänen levyillään ollaan usein totuttu.”

Tällä kertaa asiat ovat jälleen hieman toisin. Saatta olla ninja on Eevil Stöön raskain levy. Vierailijoita levyllä riittää. Levyllä kuullaan muun muassa Tippaa, jonka kanssa Stöö on tehnyt viime vuosina useammankin laadukkaan raidan.

Mielenkiintoista on myös Versace Henrikin läsnäolo, koska Stöö itse antoi hänelle kunnianosoituksensa Pomo sapiens -ep:lla. Levyllä kuullaan myös jälleen pahanteossa ollutta, Stöön tarinoista tuttua Pikku Herkkoa pitkästä aikaa.

Syvemmälle pimeyteen syöksynyt Stöö ei pelkää ketään, mutta on surullinen. Toisaalta räppäri suhtautuu itsevarman halveksuen ”gooneilla” uhkaileviin tyyppeihin Arkajalat-kappaleella, kun taas Allerginen valolle -kappaleella Stöö ulvoo tuskissaan autotunen säestämänä.

Japanissa useita musiikkivideoitaan kuvannut räppäri tuo viimein japaniestetiikkaa myös levylleen. Osakan valot -kappaleella hävitään matkakassa, mutta ollaan tyytyväisiä jopa tappion hetkellä. Stöö on kuitenkin vähän savage.

Koksukoon biitit ovat tälläkin levyllä ensiluokkaisia ja vierailijat suorittavat vaaditulla tasolla. Stöön synkkä maailma monipuolistuu, mutta samalla saadaan kaivattuja kaikuja menneistä niin Pikku Herkon läsnäolon, kuin Heittotähti-kappaleen tunnelman myötä.

Levy iskee varmasti Stöön fanikuntaan, mutta ei välttämättä tuo Iso Vauva Jeesuksen tavoin uutta yleisöä. Levyllä tunnelmat tuntuvat vaihtuvan laidasta laitaan, mutta toisaalta se voi olla tarkoitus. Stööhän saattaa olla ninja.

Tuore levy löytyy suoratoistopalveluista. Tsekkaa biisilista ja vierailijat alta.

Sä et kuule
Saattaa olla ninja ft. Versace Henrik
Arkajalat ft. Tippa & Bizi
21 Savage
Allerginen valolle
Totoro ft. DJ Kridlokk & Aarrelampi
Osakan valot
Liian paljon soossii ft. Kube
Katakombi zombi ft. Aztra & Koksukoo
Sylkee
Jemmaa ne dänkit
Kaksijäinen
Heittotähti

Lisää luettavaa