”Ehkä minusta itseasiassa tuleekin stand up -koomikko” – haastattelussa Jmbo

Haastattelussa sosiaalinen karhukainen, eli Jmbo.

28.03.2020

Rumba aloitti juttusarjan, jossa nostetaan esiin nousevia ja potentiaalisia nimiä. Juttusarjassa käydään läpi paitsi artistin suhtautumista musiikkiin, myös sitä miten artistin polulle ikinä päädyttiin. Edellisessä osassa oli Jenna Alexa, sen löydät täältä.

Tällä kertaa vuorossa on Jmbo, joka julkaisi juuri Koko jambo -ep:n. Julkaisusta lisää täällä. Räppärin taustalla vaikuttaa Louie Bluenkin saralta tutut nimet, kuten Pepe Jean Jr. Nyt turkulainen paljastaa, miten päätyi siihen missä on nyt.

YouTube video

Moi, Jmbo. Mikä soi napeissa just nyt?
Williamin Mun kaa soi napeissa yllättävän usein. Kaikki taltioitu fiilis on mielestäni mielenkiintoista. Kaikki mistä tulee joku fiilis.”

Mist sä tuut?
”Kaarinasta, amk drop-out, osa-aikainen myyjä. Päädyin tähän kun Pepe Jean Jr. sanoi 2016, että ’sä näytät räppäriltä, sä osaat varmaa räppää’. Fake it ’till you make it, nyt olen oikeasti hyvä tässä.”

YouTube video

Silloin tajusin, että haluan artistiksi.
”Haluan nykyään elää musiikilla, mutta en ole ikinä halunnut olla artisti just siinä merkityksessä missä se sana usein ymmärretään. Voisin yhtälailla kirjoittaa jonkun valmiin artistin biisejä, kunhan pääsen ilmaisemaan itseäni.”

”Olen halunnut kyllä olla stand up –koomikko, ehkä minusta itseasiassa tuleekin stand up -koomikko. Mutta siis, ekalla Groundlinen keikalla seisoin mikki kädessä ja katsoin että täällä on tupa täynnä. Silloin kelasin, että voisin olla hyvä tässä. Siitä asti olen antanut tälle enemmän ajatusta. Shout-out Osku [Groundlinen jäsen].”

Musiikillinen esikuvasi?
Mac Miller. Eka minun mielestä tyylikästä räppiä tekevä ’white boy’. Mac Miller oli se, joka antoi kipinän koko tälle jutulle. Hän on myös auttanu minua tajuamaan, että se on ihan ok puhuu tunteistaan ja olla avoin. Kellään ei myöskään ole niin leijaa tuotantoa kuin Millerillä. Niin rakastettava persoonallisuus.”

YouTube video

Supervoimasi?
”Osaan mennä aika syvälle omaan päähän ja omiin ajatuksiini. Välillä tuntuu että ehkä vähän liiankin syvälle ja sitten kun koetan selittää jollekin muulle niitä, niin niistä voi olla vaikea saada kiinni. Uskon, että just sieltä syvistä vesistä se luovuus tulee.”

”Silloin kun en osaa puhuu niistä keloista, voin koittaa siirtää ne biisin sanoiksi ja sitä kautta kaikesta tulee minullekin vähän selkeämpää. Toinen supervoima voisi olla, että olen sellainen sosiaalinen karhukainen. Pärjään tilanteessa kuin tilanteessa. En välttämättä anna itestäni mitään jos se ei tunnu oikealta, mutta olen silti siinä tilanteessa ihan fine.”

Jos nyt kuulisit musiikkiasi ensimmäistä kertaa, niin mihin siinä rakastuisit?
”Siihen että minun jutuissa on aina sanomaa. Sanoma ei välttämättä ole tyrkyllä.”

”En halua kuvailla liian tarkkaan mitään tai viedä kuulijaa kädestä pitäen johonkin tiettyyn suuntaan, vaan haluan jättää vähän ajateltavaa myös sille joka biisiä kuuntelee.”

”Minulla ei ole musikaalista taustaa, mutta onneksi minun läheisimmillä ystävillä on. Pyrin täysillä keskittymään siihen, että pystyisin maalaamaan abstraktin mielikuvan ihmisen tunteista, jota jengi voi tulkita siten miten itse haluaa. Joku mulle ’hemoahdistava’ biisi voi olla jollekin turn up.”

YouTube video

Lisää luettavaa