”Ei tässä ole aikaa mitään lautapelejä pelailla, vaan pidetään hauskaa vielä kun voi” – Olli Antonio menee kovaa

"Ikinä ei tiedä herääkö jostain lehtiroskiksesta", tuumaa Olli Antonio.

13.03.2022

Ensimmäisen singlensä tälle vuodelle perjantaina julkaissut Olli Antonio valmistautuu kolmannen kokopitkänsä julkaisuun. Gigolon poika ilmestyy myöhemmin tänä vuonna artistin oman Kreme-levymerkin julkaisemana, jonka kautta ollaan tähän mennessä kuultu viime marraskuussa julkaistu Pushaa sekä nyt ilmestynyt Extreme lifestyle. Luottotuottajansa Räxän kanssa studiossa häärinyt Olli Antonio kertoo kappaleesta seuraavaa:

”Paskaako sitä kiertelemään, kappaleella verrataan päihteiden käyttöä, irtosuhteita ja yleistä vastuuttomuutta extreme-urheiluun. Ikinä ei tiedä herääkö jostain lehtiroskiksesta, saako jonkun sukupuolitaudin tai vihaisen poikaystävän ovelle. Tänä vuonna mennään vitun kovaa, ei tässä ole aikaa mitään lautapelejä pelailla. Pidetään hauskaa vielä kun voi.”

Lakonisen itsevarmasti Olli Antonio esittelee biisissä välinpitämättömyyttään ihmissuhteisiin ja yleisemminkin elämään liittyen: kun kerran on tiedossa, että hommat eivät tulee sujumaan perinteisen lokoisasti, miksi edes yrittää noudattaa minkäänlaisia varmoja, turvallisia kaavoja? Kappaleessa pedataan tilaa mokailulle, säätämiselle ja kaikenlaiselle yleiselle vastuuttomuudelle, sillä niin ovat aiemmat kokemukset osoittaneet, että töyssyjä tulee olemaan. Paljon.

Biisi ei kuitenkaan ole sitä kaikista kaavamaisinta huolettomien räppipoitsujen sekoilua, jota suomiräpin luolastot jo valmiiksi ovat täynnä. Olli Antonion musiikille ominaiseen tapaan biisi syvenee kuuntelukertojen myötä, ja se mikä saattaa alkuun vaikuttaa pintapuoliselta leveilyltä, kätkee taakseen lähes päinvastaisen tarinan kuin mitä ulkokuori paljastaa.

Toki iso osa kappaleen viehätyksestä tulee myös musiikillisista ansioista. Ytimekkäästi pudotellut sanat ja lyhyeen loppuvat lausahdukset rakentavat Räxän syvällä jyskyttävän biitin kanssa rytmikkään kokonaisuuden, jota fiilistelisi yhtä helposti niin maukkaissa nousuissa klubilla, kuin sunnuntaisena aamuyönä melodramaattisissa laskuissa oman peiton allakin.

Lisää luettavaa