Eikö demokratia merkitse länsimaissa enää mitään? Myrttisen kurkut ohittanut kansansuosikin täysin – kotimaisen rockyhtyeen fanit raivoissaan!

Demokratiaa ei enää Suomessa ole, jos tämä äänetystulos jää voimaan.

Santtu Särkäs

Kerroimme eilen täällä, miten sadat Black Magix Six -yhtyeen fanit ehdottivat duo-muotoisen bändin soittajia Japaa ja Taskista Myrttisen kurkkujen logosta löytyvien hahmojen nimiksi. Linkistä löydät lisätietoja koko tapahtumaketjusta.

Myrttisen kurkkujen Facebook-sivuilla ollut äänestys on nyt päättynyt – ja Black Magic Sixin fanit ovat pettyneitä ja ällistyneitä Myrttisten kurkkujen toimintaan.

Äänestyksessä näyttäisi nyt käyneen nimittäin niin, että voittajaksi selviytyi nimiehdotelma Punis ja Porkkis, joka sai 52 prosenttia yhteensä 538:sta äänestä. Tämä tekee yhteensä siis 279 ääntä.

Japaa ja Taskista ehdotettiin kuitenkin nimeksi yli 350 kertaa ohi virallisten äänetysmahdollisuuksien. Kaiken järjen mukaan tämän pitäisi tarkoittaa sitä, että Myrttisen kurkut harkitsee äänestystulosta uudelleen: onhan Suomi sentään vielä demokratia, vaikka täällä Putin ja Trump vierailivatkin.

Kohuäänestyksen kommenttikenttää pääset lukemaan alta.

Pallo on nyt Myrttisen kurkuilla.

Emmehän me halua, että meistä tulee uusi Venäjä.

Emmehän?