Elämän riemua päin kuulijan näköä – katso Keskustan upouusi musiikkivideo

Keskustalta uusi video.

23.04.2018

Keskusta yhtye julkaisi tänään videon kappaleesta Eipä vähän siistii. Kappale löytyy yhtyeen Pidetään yhteyttä -albumilta. Kysyimme Keskustalta, että on homman nimi, kenelle Keskusta kuuluu ja onko kyseessä poliittinen kannanotto?

Ketkä ovat Keskustan takana ja miten bändi sai alkunsa?

”Pitkäaikaiset ystävykset Ahti, Juha ja Mikko perustivat 2014 yhtyeen, joka keskittyisi pelkkään soittamisen hurmokseen. Menisi keikoille improvisoimaan abstraktia punkkia ilman valmiita kappaleita, ei roudaisi omia soittimia mukanaan, olisi Sielun Veljet soittamassa Mana Manaa, matkustaisi aina pois Helsingistä keikalle. Sittemmin vapaa ilmaisu on tiivistynyt kappaleiksi ja muistakin perustamisteeseistä on tingitty.”

Millainen yhtye Keskusta on?

”Keskusta tähtää tekemisissään suoraan ja välittömään. Ilmaisu on kotikutoista ja siloittelematonta, mutta siinäpä piileekin yhtyeen voima. Keskusta on hyväntahtoinen kolmipäinen hirviö, joka striimaa lävitseen elämän riemua ja ryöpyttää sen päin kuulijan näköä.”

Onko yhtyeen nimi poliittinen kannanotto?

”Yhtyeen nimi ei ole poliittinen kannanotto eikä liity politiikkaan mitenkään. Nimellä viitataan ytimeen, sydämeen, reunojen rajaamaan alueeseen.”

Kenelle suosittelisitte Keskustaa?

”Elämästä nauttijoille, romantikoille ja toivon etsijöille. Tai kuten edellisen albumimme arvostelija sanoi: ’Ahdistuneet nuoret, syrjäytyneet ja elämäänsä eksyneet luultavasti saavat irti jotain orkesterin sanomasta.'”

Minkälainen uusi albuminne on?

”Tuleva albumi Pidetään yhteyttä on kuuliainen noise-rockin perinteelle, mutta lainaa maailmaa myös shoegazesta ja grungesta. Lyriikoita inspiroivat Katri Vala, Uuno Kailas ja Baudelaire. Säveliä inspiroivat Hüsker Dü, WASP, Sielun Veljet, Sisters of Mercy, Nirvana ja The Cure.”

Mistä nyt nähtävällä videolla on kyse?

”Kesän parhaasta ja viimeisestä päivästä.”

YouTube video

Lisää luettavaa