”Elektronisella musiikilla on erikoislaatuinen kyky ohittaa inhimillisen tietoisuuden korkeimmat virtapiirit ja vaikuttaa suoraan syvätajuntaan aina liskotasoja myöten” – ja tähän paneutuu Perttu Häkkisen uusi radio-ohjelma

Automaattirakas Yle Radio 1:n taajuudella 6.8.–10.9.

19.06.2017

Automaattirakas on kuusiosainen radio-ohjelma, jonka ensimmäinen jakso soi Yle Radio 1:n taajuudella 6. elokuuta kello 22.05. Perttu Häkkisen toimittama sarja tekee sukelluksen kotimaisen elektronisen musiikin hengenhistoriaan: sen hitteihin, erikoisuuksiin ja unohtuneisiin mestariteoksiin.

”Elektronisella musiikilla on erikoislaatuinen kyky ohittaa inhimillisen tietoisuuden korkeimmat virtapiirit ja vaikuttaa suoraan syvätajuntaan aina liskotasoja myöten”, kommentoi Häkkinen.

”Joillekin ihmisille elektronisessa musiikissa on jotain vastustamatonta ja juuri tuota vastustamatonta olen sarjassani halunnut käsitellä. Vai miksi muutoin jotkut meistä viihtyisivät vuosikymmeniä homeenhajuisissa kellareissa strobo-valon säksätyksessä ja korvia lamauttavassa jytkeessä. Mikä ihme tässä touhussa ylipäätään kiehtoo?”

Automaattirakas-ohjelman kerrotaan tuovan esiin suomalaisen elektronisen musiikin hämmästyttävän rikkauden, Kake Randelinista Mika Vainioon. Aihetta ei lähestytä kronologis-historiallisesti, vaan tunnetilojen kautta. Sarjassa kuullaan suomalaisen elektronisen musiikin kiinnostavimpia saavutuksia noin 40 vuoden ajalta jaksoittain vaihtuvan tunnetilateeman ohjaamana: rakkaus, ekstaasi, kaipaus, ilo, vaikeasti määriteltävät tunteet ja rauha.

6. elokuuta kuultavan jakson teema on siis rakkaus ja ohjelman nimi selittyy lähetyksessä kuultavalla Stiinan Automaattirakas-singlellä (1979).

Lisää luettavaa