Ellinooran ja VilleGallen kanssa yhteistyötä tehnyt Eetu puhuu suoraan debyyttialbumillaan – ”frendi veti ranteet auki tossa keväällä”

Eetu kertoo miten asiat on.

23.11.2019

Eetun saattaa muistaa Kauniit ja uhkarohkeat -yhtyeestä tai yhteiskappaleesta Ellinooran kanssa. Joku on saattanut panna merkille sen, että Eetu on loihtinut yhdessä Heviteemun kanssa osan VilleGallen Vain elämää -biiseistä.

Tämä kertoo siitä, että Eetu on hyvin monipuolinen ja ehtiväinen tapaus. Nyt Eetu on julkaissut soolodebyyttinsä Eetu.

Ensimmäinen singlejulkaisu ja samalla Eetun avaus sooloartistina oli Bae-single, josta kirjoittelimme Rumbaan täällä.

Tuolloin vannoimme, että Eetusta kuullaan jatkossa lisää. Lisäksi kuvailimme Baeta synkäksi, mutta realistikseksi rakkauslauluksi. Nyt Eetu on julkaissut debyyttinsä, joka on täynnä realistisia lauluja. Joistain on rakkaus kaukana, joissain ytimessä.

Pääpiirteenä voisi pitää sitä, että kappaleet ovat hyvin suoraviivaisia tunnekuvauksia. Kappaleilla ei maalailla tunnelmia, vaan enemmänkin kerrotaan suoraan miltä tuntuu.

Tästä toimivana esimerkkinä Napit-kappale, jossa Eetu kuvailee yksinäistä, sekä tuskaliasta oloaan. Kertoja pyörittelee itsetuhoisia ajatuksia ja harmittelee sitä, ettei kukaan kysy mitä kuuluu. Toisessa kädessä kertoja ei halua näin tapahtuvaankaan ja kärsii henkilökohtaisessa ristiriidassaan lisää.

Samankaltaiset teemat ja niiden nurinkurisuudet pyörivät ympäri levyä. Levy alkaa psykiatrisen sairaanhoitajan tapaamisella, joten käytännössä kappaleita voi pitää monologina. Ajatusta korostaa se, että kaiken sekamelskan keskellä löytyy myös hyvät hetkensä, kuten jälkikasvun miettiminen Pullii uuniin -biisillä.

Eetu ei pelkää tuoda kipeitä asioita esiin, kiusaamisesta hän laulaa Vitun pelle -kappaleella. 10/10 taas on kertomus yksinäisyydestä:

”Frendi veti ranteet auki tossa keväällä, onneks se ei kuollut, nyt mä pidän sen mun lähellä. Toinen tekis varmaan saman, mut siit tuli isä ja sen lapsi tarvii muutakin kuin pelkän lapsilisän”, Eetu laulaa kappaleella.

Omaa itseään pohdiskeleva levy ei vello pelkässä epätoivossa. Esimerkkinä Se kuka oikeesti oot, jolla tarjotaan auttavaa kättä. Kokonaisuudessaan levy on artistin realistinen itsetutkistelu. Suorien sanoitustensa tueksi Eetu tarjoaa koukuttavia sävellyksiä.

Levy löytyy suoratoistopalveluista. Nappaa muutama näyte alta.Lisää luettavaa