Elvis-elokuvasta tuttu näyttelijä ja laulaja Shonka Dukureh on kuollut

Dukurehin näyttelijänura oli vasta kunnolla alkamassa.

Kesäkuun lopussa ensi-iltansa saaneessa Elvis-elokuvassa näytellyt Shonka Dukureh on kuollut 44-vuotiaana.

Toinen Dukurehin lapsista löysi äitinsä elottomana ja soitti hätänumeroon, mutta pelastushenkilökunnan saapuessa paikalle mitään ei ollut tehtävissä. Daily Mailin mukaan tapauksessa ei epäillä rikosta.

Aloitteleva näyttelijä ja muusikko sai Willie Mae ”Big Mama” Thorntonin roolinsa ansiosta maailmanlaajuista huomiota vain kuukausi ennen kuolemaansa. Dukureh laulaa elokuvassa ja sen soundtrackillä Thorntonin vuonna 1935 levyttämän Hound Dog -kappaleen, josta tuli myöhemmin yksi Elviksen suurimpia hittejä.

”Shonka antoi meille iloa ja yhteishenkeä, sekä tietysti äänensä ja musiikkinsa. Hän piristi kaikkien tunnelmaa pelkällä läsnäolollaan”, Elvis-elokuvan ohjaaja Baz Luhrmann kirjoittaa Instagramissa.

Näyttelijä oli mukana myös Doja Catin Vegas-kappaleessa, joka on osa elokuvan soundtrackia. Dukureh esiintyy biisin musiikkivideolla, ja hän vieraili myös räppärin keikalla Coachella-festivaaleilla huhtikuussa.

Dukureh työsti ensimmäistä studioalbumiaan ennen kuolemaansa. Hän kuvaili sitä ”tribuutiksi bluesmusiikille ja niille unohdetuille uranuurtajille, jotka raivasivat tietä rock’n’rollin vallankumoukselle”. Hän toimi myös taustalaulajana lukuisille artisteille, muun muassa Nick Cavelle.

Lisää luettavaa