”En päässyt inttiin, huumeet teki musta miehen” – Pyhimykseltä kappale addiktioista

Uutta Pyhimystä, vakavasta asiasta.

14.11.2019

Pyhimys julkaisee alkuvuodesta Mikko-albumin, jonka myötä lähtee pitkälle kiertueelle.

Hiljattain räppäri julkaisi uuden singlen [email protected]%#mikko, joka sai tuekseen myös musiikkivideon. Nyt on jo uuden singlen vuoro, vain parisen viikkoa edellisen julkaisusta.

Valo pimeän kertoo addiktioista ja sen kertosäkeessä lainataan Katri Helenan Anna mulle tähtitaivas -ikivihreää.

Kappale on avointa riimittelyä vakavasta aiheesta, kyyditettynä tarttuvalla kertosäkeellä. Biisillä Pyhimys esimerkiksi räppää, kuinka ”en päässyt inttiin, huumeet teki musta miehen” ja kertoo, ettei ”satatonnia nenään” täyttänyt sydäntä.

Tarinan ydin ei kuitenkaan pyöri vain huumeissa, vaan addiktio voi liittyä käytännössä mihin vain. Pyhimys avaa biisin sanomaa Instagram-postauksessaan näin:

”Kaikille addikitioille yhteistä on se, että mieli oppii kaipaamaan niitä tietyssä tunnetilassa. Addiktioilla ikään kuin lääkitään omaa alhoa nopeilla, muka oloa korjaavilla mielihyvähormoneilla, joita erittyy elimistöön yhtä lailla kokaiinin kuin sosiaalisessa mediassa saadun huomion seurauksena.”

Kappale on osa Elisan ja Mieli ry:n kampanjaa, jonka tarkoituksena on lisätä tietoisuutta sosiaalisen median aiheuttamasta paineesta ja ahdistuksesta nuorissa.

Katso Miikka Lommin ohjaama video alta.

YouTube video

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Valo pimeän on kappale addiktioista, joilla yksilö oppii kompensoimaan sisäisiä kielteisiä tuntemuksiaan. Addiktion kohde ei sinänsä ole merkittävä, sillä kaikille addikitioille yhteistä on se, että mieli oppii kaipaamaan niitä tietyssä tunnetilassa. Addiktioilla ikään kuin lääkitään omaa alhoa nopeilla, muka oloa korjaavilla mielihyvähormoneilla, joita erittyy elimistöön yhtä lailla kokaiinin kuin sosiaalisessa mediassa saadun huomion seurauksena. Valo pimeän -single on poimittu mukaan myös @elisaoyj ja Suomen mielenterveysseura Mieli ry:n kampanjaan, jonka tavoitteena on lisätä tietoisuutta sosiaalisen median aiheuttamasta paineesta ja ahdistuksesta nuorissa. Kyseisen yhteistyön myötä kappaleelle on julkaistu tänään myös musiikkivideo, jota tähdittävät Pyhimyksen lisäksi myös kampanjalle tukensa antaneet vaikuttajat @uinoo ja @tume . Musiikkivideon on ohjannut @mimmi_lookka . #aidostiminä Ensi vuoden julkaistavan Mikko-albumin ennakkomyynti alkaa ensi viikolla.

Henkilön Paradise Mikko (@socialsuicidebomber) jakama julkaisu

Lisää luettavaa