Englannin futismestaruus on vielä mysteeri, mutta musiikin puolella menee vahvasti

Uutta Davea!

Dave julkaisee We’re All Alone in This Together -albumin 23. heinäkuuta. Albumin tarkempia biisikohtaisia tietoja mahdollisin vierailijoineen ei ole paljastettu. Sen sijaan albumista on julkaistu ensimmäinen sinkku Clash.

Kappaleella vierailee brittiräpin ehkäpä tämän hetken suurin nimi Stormzy. Yhdessä kaksikko on kokkaillut viiden tähden illallisen, jossa ei laadusta tingitä. Räppärit esittelevät omia saavutuksiaan, mutta myös räppitaitojaan siinä sivussa.

Brittiräpin omaehtoisimpiin nimiin lukeutuva Dave taitaa niin sanotut hillityt bängerit, joissa luotetaan jämäkkään biittiin ja rauhalliseen ulosantiin. Vastaava aikaisempi esimerkki on muun muassa Funky Friday.

Uudella biisillä Dave saa tukea eloisasti räppäävästä Stormzysta, jonka ”leffateatteri yläkerrassa” -laini hykerryttää jokaisella kuuntelu kerralla.

Albumin nimi viittaa vahvasti siihen, että luvassa on paljon itsetutkistelua. Omalla tavallaan tämäkin kappale on sitä, mutta varmasti syvällisempää materiaalia on luvassa.

Oli miten oli, brittiräppi on tällä hetkellä perin laadukasta. Kenties tämä on yksi biiseistä, joka soi, kun Englannin miesten futisjoukkue valmistautuu elämänsä tärkeimpään clashiin.