Eräs Suomen parhaista levy-yhtiöistä jää määrittelemättömän pituiselle tauolle: ”Tätä ei ole koskaan tehty rahan tai maineen vuoksi”

Solina jää tauolle.

15.03.2023

Ikäviä uutisia levy-yhtiörintamalta tipahti juuri Rumban virtuaaliseen postilaatikkoon: Solina Records jää määrittelemättömän mittaiselle tuolle.

Tiedote kertoo seuraavaa:

”Solina Recordsin panos kulttuuritoimintaan aktiivisen julkaisutoiminnan muodossa alkaa olla tässä tai nyt on ainakin pitkän tauon paikka. Tänä vuonna syyskuussa tulee levy-yhtiölle ikää 18 vuotta täyteen ja 151 julkaisua nyt takana ja pelkkää laatua kaikki, tietty. Me julkaisimme musiikkia jota rakastamme, johon uskomme ja jonka uskomme kestävän aikaa. Tomppa (Tom Riski) ei jaksa enää innostua ja tunne rakkautta enää samalla tavalla lajiin ja se kun tässä ollut koko toiminnan lähtökohtana, tätä kun ei ole koskaan tehty esim. rahan, maineen tai ihan vaan muodon vuoksi. Tässä kohtaa tuntuu hyvältä ainakin pitää vähintäänkin paussia. Tähänastinen katalogimme säilyy olemassa ja Solina jatkaa vielä yhtiönä. Solina Records jää siis nyt määrittelemättömäksi ajaksi tauolle eikä toistaiseksi siis julkaise enää uutta musiikkia. Musique non stop.”

Solina Records perustettiin 24. päivä syyskuuta 2005. Tänään 15. maaliskuuta 2023 tulee tasan 17 vuotta Solina Recordsin ensimmäisestä albumijulkaisusta, joka oli Magenta Skycoden IIIII. IIIII -albumi on ajan saatossa noussut yhdeksi suomalaisen musiikin jos ei nyt tärkeimmistä niin ainakin vakainta kulttimainetta nauttivista albumeista, jota voi kutsua myös sukupolvikokemukseksi.

Viimeiseksi julkaistuksi albumiksi jää Mallan toinen albumi Fresko (10.2.2023) josta ilmestyy LP versio kauppoihin perjantaina 24.3.2023.

Muita Solinan julkaisuja olivat esimerkiksi Burning Heartsin, Sin Cos Tanin, M:n, The Hearingin, Villa Nahin ja lukemattomien muiden albumit.

Lisää luettavaa