Eräs vuoden parhaita kotimaisia albumeita ilmestyi tänään – jopa debyyttiä parempi

Sepikan toinen albumi ilmestyi tänään.

02.02.2024

Philip Glassista ja Tenojoesta ammentava Sepikka (Joni Seppänen) julkaisi tänään toisen studioalbuminsa Ei koskaan rakkaudella. Tuomas Ilmavirran kanssa tuotetulla albumilla vierailee mm. Ruusut-yhtyeen Ringa Manner.

Lopputulos on debyyttialbumin tapaan toismaallista taidemusiikkia, jossa yhdistyvät barokkipop, heleät melodiat ja itsetutkiskelevat sanoitukset. Ei helppoa musiikkia, mutta palkitsevaa.

Artisti itse kertoo albumista seuraavaa:

”Ei koskaan rakkaudella tarkastelee ihmisten toimintaa: välinpitämättömyyttä, itsekeskeisyyttä, kritiikittömyyttä – mutta myös rakkautta. Levyn julkaisuhetkellä tekstit tuntuvat erityisen ajankohtaisilta. Maailmassa tapahtuu paljon käsittämättömiä asioita ja heikoimmassa asemassa olevien oikeuksia poljetaan. Ihmisten on vaikea nähdä oman kuplansa ulkopuolelle taikka asettua toisen asemaan. Ymmärrettävästi omassa pienessä kuplassa toimiminen on mutkattomampaa ja silmien sulkeminen maailmalla tapahtuvilta kauheuksilta voi tuntua helpommalta kuin niiden kohtaaminen.”

Kuuntele uusi levy alta. Sen alta löydät tulevat keikkapäivät.

Sepikan debyyttialbumi En kestä kylmää lailla ahvenen ilmestyi vuonna 2021. Debyytti oli ehdolla arvostetun pohjoismaisen Nordic Music Prizen saajaksi.

16.2. HELSINKI, Kuudes Linja
17.2. OULU, 45 Special
8.3. TURKU, Bar Ö (duo)
23.3. ESPOO, Tapiolan kupla
26.4. TAMPERE, G Livelab

Lisää luettavaa