Erikoisuuden tavoittelua vai tulevaisuuden formaatti? Saksalaisartisti julkaisee albuminsa Nintendo 64 -pelikasetilla

Ihailtavaa omistautumista!

AOP

Hampurista kotoisin oleva DJ ja artisti Remute näyttäisi olevan kovemman luokan retropelimiehiä. Muusikko on päättänyt yhdistää työn ja harrastuksen, sillä hänen tuleva albuminsa R64 julkaistaan Nintendo 64 -pelikasetilla.

Vaikka kyseessä on Remuten mukaan ensimmäinen kerta, kun musiikkia julkaistaan N64-kasetilla, artistille tämä ei ole uusi ilmiö. Mies jopa tunnetaan siitä, että hän julkaisee musiikkiaan erikoisilla alustoilla. Esimerkiksi vuonna 2017 julkaistu Limited-albumi ilmestyi seiskatuumaisena vinyylinä sekä 3,5 tuuman levykkeenä. Siis diskettinä, korppuna, miksi sitä haluaakin kutsua. Myöhemmin DJ on julkaissut musiikkia muun muassa Sega Mega Drive-, GameBoy- ja Super Nintendo -pelikaseteilla.

Remute kertoo Bandcamp-sivuillaan, ettei kasetissa ole sisäistä MP3-soitinta, microSD-korttia tai ”vastaavaa huijausta”. Kasetti on rakennettu ysärikonsolin teknologian rajoitteiden puitteissa, ja kahdeksaan megatavuun puristettua albumia on todella mahdollista kuunnella – kunhan vain omistaa N64-konsolin. Albumin kerrotaan sisältävän 15 biisiä aina järjettömän tarttuvasta elektropopista pahaenteiseen teknoon. Eikä siinä vielä kaikki: musiikin lisäksi albumi tarjoaa visuaalisen ”trippaavan 3D-kokemuksen” televisioruudulla.

Artisti jatkaa tulevien julkaisujensa kanssa varmasti samalla linjalla, mutta kronologisessa konsolijärjestyksessä eteneminen voi käydä haastavaksi. Nintendo 64:n seuraajan GameCuben formaatti on minikokoinen dvd-levy, joka lienee näin kunnianhimoiselle ja omaperäiselle artistille aivan liian tavanomainen. Onneksi kaiken maailman konsoleita kuitenkin riittää – omituisista lisävarusteista puhumattakaan. Ehkä Remute voisi julkaista seuraavan teoksensa Nintendo Power Gloven muodossa?