”Erittäin ammattimaista meininkiä ja hyviä tyyppejä” – kotimainen d&b-tuottajaduo Askel & Elere julkaisee debyyttialbuminsa brittiläisellä levy-yhtiöllä

Soulvent-levymerkki julkaisee lokakuun lopussa Askel & Eleren debyyttialbumin.

Tikli Tommiska

Kotimaisella drum & bass -kentällä tapahtuu tällä hetkellä jännittäviä asioita, sillä lähivuosina useamman singlen ja ep:n julkaissut tuottajakaksikko Askel & Elere valmistelee debyyttialbuminsa julkaisua. Simulations-niminen kokopitkä julkaistaan Lontoossa sijaitsevan Soulvent-levymerkin kautta, jonka perustajiin kuuluu muun muassa suuressa suosiossa olevan Pola & Bryson -duon Pola.

Simulations-levyn ilmestymispäivä on 29.10., mutta sitä ennen albumilta kuullaan kolme singleä. Ensimmäinen niistä, viekoittelevan leikkisä ja timmin minimalistiseen suuntaan vivahtava Do I Know U tuli julki tänä perjantaina. Seuraavaksi julkaisujonossa on syviin sfääreihin upottava biisi nimeltä 42, jossa kuullaan kesällä 2018 läpimurtonsa tehneen brittiläisen Degsin eksistentiaalisiin kysymyksiin pureutuvaa laulua. Viimeinen single ilmestyy viikko ennen Simulationsia, ja se onkin sitten aivan omanlaisensa hypnoottisen kokeellinen matka acid teknosta inspiraationsa saaviin ulottuvuuksiin.

Yksittäisissä kappaleissa ilmenevä variaatio kertoo paljon Askel & Eleren tuotannosta, sillä se on yhtenäisen ja kaksikolle tunnusomaisen “sci-fi-liquid” -soundin sisällä kunnianhimoisen monipuolista. Duon futuristisessa äänimaisemassa kuuluvat drum & bassin lukuisilla elementeillä flirttailevat kekseliäät kokeilut, joiden ansiosta Simulations on kiistatta tämän vuoden odotetuimpia d&b-julkaisuja.

Rumba oli yhteydessä Helsingissä majaansa pitävään Askel & Elereen pienimuotoisen haastattelun merkeissä.

Millaisissa tunnelmissa odotatte tulevan kokopitkän julkaisua?

“Olemme todella ylpeitä levystä, joten odotamme sitä tietysti innolla. Siellä on jokaiselle vähän jotakin, mutta se on mielestämme silti eheä kokonaisuus.”

Osaatteko mainita tiettyä musiikkia tai yksittäisiä artisteja, jotka ovat inspiroineet teitä levyä tehdessä?

“Kuuntelemme laajasti erilaista musiikkia. Albumia tehdessä soi esimerkiksi Kaytranada, Little Dragon sekä suomipunk. Lisäksi scifi-videopelit, kuten Cloudpunk, Cyberpunk ja Space Haven ovat olleet todella hyviä inspiraation lähteitä!”

Miten päädyitte Soulventille?

“Olemme tehneet yhteistyötä Soulventin kanssa jo vuoden 2018 alusta lähtien, ja heidän kanssaan on aina ollut helppoa tehdä töitä. Erittäin ammattimaista meininkiä ja hyviä tyyppejä!”

Levyllä vierailevat muun muassa Riya, Degs ja In:Most. Kuinka päädyitte valitsemaan juuri heidät?

“Vierailijat valikoituivat simppelisti sen perusteella, että olemme itse halunneet tehdä heidän kanssaan musiikkia. Riya ja Degs ovat suurimpia sankareitamme d&b-skenessä – Riyan musiikkia olemme kuunnelleet valehtelematta yli kymmenen vuotta. Älyttömän siistiä, että hän on nyt levyllämme!”

Esiinnyitte syyskuussa Hospitality-levymerkin järjestämällä Weekend In The Woods -festivaalilla Lontoossa. Millainen kokemus se oli?

“Siellä oli uskomattoman hauskaa! Oli myös melko hurjaa tavata kymmenittäin sellaisia ihmisiä, joita emme ole koskaan nähneet livenä, mutta joiden kanssa olemme jutelleet internetin välityksellä vuosia. Kaikin puolin yksi hauskimmista viikonlopuista ikinä.”

Onko Suomessa tai ulkomailla odotettavissa lisää keikkoja?

“Keikkarintamalla tilanne on pandemian takia edelleen epävakaa, mutta kyllä tunnelin päässä alkaa jo näkyä valoa! Voi olla, että saamme levynjulkaisubileet Helsinkiin. Tilanne elää vielä, mutta pidetään peukkuja!”

Kuuntele uusi single Do I Know U alta.