Esittikö Pyhimys Vain Elämää -historian törkeimmän kappaleen? ”Hyväksytin tuotanto- ja levy-yhtiöllä, että saako näin sanoa tv:ssä”

Pyhimys versioi Ellinooran Nartut-kappaleen.

Sami Turunen

Vain Elämää -ohjelmassa on menossa jo yhdeksäs tuotantokausi. Tällä kertaa siinä vietettiin Ellinooran päivää. Myös Pyhimys on osa tämän kertaista kattausta ja Pyhimys sai kunnian esittää koko ohjelman historian neljännensadannen kappaleen. Pyhimyksellä ei ole tapana mennä sieltä mistä aita on matalin vaan oli järjestänyt asiaan kuuluvan yllätyksen, eli todennäköisesti kaikista törkeimmän kappaleen mitä Vain Elämää -ohjelmassa on kuultu ja mahdollisesti tullaan ikinä kuulemaan.

Pyhimys versioi Ellinooran Nartut-kappaleen. Pyhimyksen versio on nimeltään Mulkut ja biitin tähän on väsännyt Sakke Aalto. Ellinooran oma alkuperäinen versio on jo varsin suorapuheinen ja niin oli myös Pyhimyksen. Pyhimys käsittelee kappaleella hyvin taitavasti nykyistä tunkkaista keskusteluilmapiiriä, sovinismia ja valtarakenteita, nimenomaan valkoisen heteromiehen perspektiivistä, kuten kertosäkeessä räppää.

Kappale on siis puhdasta kritiikkiä, mutta rivien välistä kuunneltuna. Mikäli kappaletta kuuntelee huolimattomasti, niin sen sanoma ei välttämättä avaudu. Pyhimys muistuttaa viimeisessä versessä kääntämään asiat päälaelleen, niin kappaleen sanoma varmasti avautuu. Kyseessä ei ole siis mikään peräkammarin kainalopieru, vaan näpäytys sormille. Kuten Pyhimys kertosäkeessä laulaa: ”Ei anneta mulkkujen voittaa.”

Pyhimys kertoi etukäteen hyväksyttäneensä kappaleen tuotanto- ja levy-yhtiöllä. Sen verran roisista biisistä on kyse.

Jos kappaleen sanat menevät ohi, niin biisin voi katsella sanoitusten kera alta.

Mikäli alkuperäinen versio kiinnostaa, niin voit kuunnella sen alta.