Eurooppalaisjärjestö palkitsee elävän musiikin parissa työskenteleviä naisia – ehdolla kiitettävästi suomalaisväriä!

WILM Awards palkitsee alan ansioituneimmat Lontoossa järjestettävässä gaalassa joulukuussa.

Live Nationin Annika Oksanen.
Markus Paajala

Euroopanlaajuinen Women in Live Music -järjestö edistää naisten asemaa elävän musiikin kentällä ja kulisseissa, jossa naiset ovat edelleen varsin marginaalisesti edustettuna. WILM Awards palkitsee alan ansioituneimmat Lontoossa järjestettävässä gaalassa joulukuussa. Ehdokkaat on julkistettu, ja mukana on ilahduttavan paljon suomalaisväriä.

Live Nationin Annika Oksanen on ehdolla kahdessa kategoriassa: vuoden agentiksi ja vuoden promoottoriksi. Niin ikään kaksi ehdokkuutta on Flow-festivaalin artistituottajalla Maiju Talvistolla.

Production coordinator -kategoriassa on ehdolla peräti kolme suomalaista: Flow-festivaalin Katri Naukari, Fullsteamilta kesän jälkeen lähtenyt Tanja Halonen ja Musiikkitalon tekninen tuottaja Anni Valkonen.

Muiden muassa Mayhem– ja Sunn O)))-yhtyeiden kanssa työskentelevä Anne Weckström on ehdolla vuoden valosuunnittelijaksi. Merchandise-kategoriassa ehdolla on Antti Tuiskun ja Haloo Helsingin fanituotteiden parissa työskentelevä Susse Salonen. Video operator -kategoriassa on ehdolla Suomessa asuva ranskalainen Alanna Pépin-Danissen.

Äänestys on käynnissä joulukuun alkuun asti.