Euroviisut tänään YLE2:lla kello 22.00 – Tässä 7 artistia, jotka mielellämme näkisimme edustamassa Suomea tulevaisuudessa

Kohta on aika virittyä YLE2:n taajuuksille, sillä maailman suurin musiikki-iloittelu alkaa kello 22.00 ja Suomi esiintyy kisaajista ensimmäisenä.

Julkaisimme tänään aiemmin arvion kaikista 1. semifinaalin kappaleista.

Kävi Suomen kuinka tahansa, ensi vuonna kisataan taas, joten päätimme kerätä listan suomalaisista esiintyjistä, jotka olisi eräänä päivänä mukava nähdä Suomea edustamassa. Lista on Tukholmassa pyörivän friikkutoimittajamme Jounin subjektiivinen lista.

Antti Tuisku

Kun puhutaan suomalaisista poppareista, jotka osaavat pistää show’n pystyyn, tulee hyvin nopeasti Tuiskun Ana mieleen. Tällä miehellä on todellakin ääntä, näköä ja karismaa Euroopan isoimman lavan valloittamiseksi. Eikä Tuiskussa haittaa sekään, että hän nauttii myös seksuaalivähemmistöjen vankkaa suosiota.

Anna Abreu

Suomalaista nuorta naiskauneutta ei ole liiaksi viisulavoilla nähty. Abreu on positiivinen taskuraketti, joka on varustettu isolla äänellä ja monimuotoisilla eurooppalaisilla juurilla. Tämä neiti vaihtoi vastikään Suomen kieleen, mutta pystyisi tarvittaessa esiintymään hyvin myös englanniksi – tosin suomen kielestäkin kyllä tykätään maailmalla.

Michael Monroe

Monroe saattaa rokkarina pitää Euroviisuja kaupallisena höpöhöpökisana, mutta jos häntä vähänkin kiinnostaisi lähteä mukaan levittämään rokin ilosanomaa ja hyviä arvoja, sopisi hän erinomaisesti edustamaan maatamme missä tahansa.

Hevisaurus

Hirviöpukujen maata voisi yhtä hyvin edustaa myös Hevisaurus-armeija! Pukutemppu saattaisi Euroviisujen mittakaavassa tuntua jo vähän vanhalta kikalta, mutta ilmiön positiivisuus keräisi varmasti myös paljon hyvää huomiota. Kyseessä ei sitä paitsi ole pelkkä lasten bändi, vaan nämä muusikot osaavat aikuistenkin oikeasti laulaa ja soittaa.

Saara Aalto

Ikuisen kakkosenkin aika tulee vielä. Ensimmäisellä UMK-yrityskerrallaan Saaralla oli kohtuullinen kappale, mutta hän ei ehkäpä henkilönä ollut vielä valmis. Toisella kerralla mukana oli enemmän särmää, mutta kappale jäi monille lieväksi pettymykseksi, koska se oli liian kepeää menoa ”kovaa ja korkealta” -tyylistään tutulle Aallolle. Kolmas kerta voisi sanoa toden?

Mikael Saari

Kolmannen kerran taika voisi yhtä hyvin ulottua myös Mikael Saareen, joka jäi tänä vuonna toistamiseen vain hieman voittopaikasta. Saari on sanonut, ettei enää ottaisi osaa kisaan, mutta kyllä tämä niin sanottu omaperäinen #mieskarkki vain olisi erinomainen edustaja Suomelle. Vaikeinta hänelle on päästä Suomen kansan päätöksestä läpi, mutta ulkomailla hänellä on jo valmistakin mainettta. Sitä paitsi hänen faninsa olisivat kolmannella kerralla varmasti valmiit panostamaan äänestämiseen entistäkin enemmän rahaa.

Haloo Helsinki

Rokkaava omaleimainen yhtye, jonka nimi ei jätä epäselväksi, ketä tässä ollaan edustamassa. Elli on  hauskannäköinen ja sympaattinen esiintyjä, joka varmasti varastaisi valokeilan Euroviisuissakin.