Ex-vaimo: seksuaalista ja henkistä väkivaltaa – Rhye syytösten kohteena

Rhye-nimellä levyttävä Mike Milosh on rajujen syytösten kohteena.

Neil Krug

Maineikkaan indielevymerkki Loma Vistan – joka tiputti Marilyn Mansonin rosteristaan – kautta hiljattain uusimman albuminsa julkaissut Rhye eli Mike Milosh on syytösten kohteena. Miloshin ex-vaimo kirjoitti Instagramiin avoimen kirjeen, jossa kertoo häiritseviä asioita heidän suhteestaan.

Näyttelijä ja taiteilija Alexa Nikolas kirjoittaa Miloshin aloittaneen ”groomingin”, kun Nikolas oli 16-vuotias. Grooming tarkoittaa manipulointia, jossa luodaan luottamussuhde lapseen tai nuoreen. Tällä valmistellaan uhria seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Suhde tapahtui aluksi videopuheluiden ja viestien välityksellä, mutta Nikolasin mukaan Milosh yritti toistuvasti saada järjestettyä tapaamista. Kun Nikolas täytti 18 vuotta, hän matkusti Miloshin luokse Berliiniin, jossa Milosh raiskasi hänet.

Milosh painosti Nikolasin luottamaan häneen ja pari jatkoi seurustelua ja meni pian naimisiin. Nikolas kuvaa kirjeessään seksuaalista ja henkistä väkivaltaa, jota hän koki vuosien aikana.

Julkaistuaan tekstinsä, hän on saanut sanojensa mukaan useilta naisilta viesteinä samankaltaisia kertomuksia. Alla Nikolasin avoin kirje Instagram-dioina.