Marilyn Manson kiistää väitteet – syytöksiä myös ex-työntekijöiltä

Levy-yhtiö tiputti Mansonin rosteristaan.

Markus Laakso

Evan Rachel Wood esitti eilen vakavia syytöksiä Marilyn Mansonia kohtaan. Näyttelijä syytti ex-kumppaniaan seksuaalisesta, fyysisestä ja henkisestä väkivallasta. Woodin ulostulon jälkeen myös neljä naista kertoivat julkisesti vastaavista kokemuksistaan.

Marilyn Manson on kiistänyt väitteet Instagram-postauksessaan.

”Taiteeni ja elämäni ovat luonnollisesti olleet kiistelyn kohteina, mutta nämä viimeaikaiset väitteet ovat totuuden kamalaa vääristelyä. Kaikki intiimit suhteeni ovat olleet yhteisymmärrykseen perustuvia samanmielisten kumppanien kanssa. Tämä on totuus, siitä huolimatta, että jotkut ovat päättäneet vääristellä menneisyyttä”, Manson kirjoittaa.

Levy-yhtiö Loma Vista on päättänyt yhteistyön Mansonin kanssa.

”Näiden häiritsevien syytösten vuoksi Loma Vista lopettaa Marilyn Mansonin viimeisimmän albumin markkinoinnin välittömästi. Näiden huolestuttavien käänteiden takia olemme myös päättäneet olla työskentelemättä Mansonin kanssa enää koskaan.”

Samalla joukko Marilyn Mansonia vastaan syytöksiä esittävistä naisista kasvaa. Mukana on nyt myös Mansonille työskennelleitä ihmisiä. Evan Rachel Wood on jakanut Instagram-tarinoissaan yksityiskohtaisia tarinoita, joissa toistuvia aiheita ovat manipuloiva käytös, henkinen väkivalta, fyysinen pahoinpitely ja raiskaukset.

Yksi Mansonin entisistä avustajista kertoo omakohtaisista kokemuksistaan Mansonin uhrina. Hän myös sanoo tuoneensa asiat ilmi Mansonin edustajille, jotka vähättelivät kertomuksia.

Toinen entinen työntekijä, Dan Cleary kertoo nähneensä Mansonin kaltoinkohdelleen silloisia naisystäviään. Hänen mukaansa Mansonin käytös on hänen lähipiirinsä tiedossa, mutta ”hiljaisuuden koodi” velvoittaa pysymään hiljaa asioista.

”Me, jotka olemme pysyneet hiljaa, olemme tehneet niin elantomme takia. On vaikea löytää musiikkibisneksestä töitä, jos ei pidä suutaan kiinni”, Cleary kirjoittaa. Cleary työskenteli Mansonin kiertueella 2007–2008 ja henkilökohtaisena assistenttina 2014–2015.