Fentanyyli niittää satoa – vuonna 2018 yliannostukseen kuolleen räppärin diilerit viimein oikeuden eteen

Mac Millerin kuolemaan johtanut huumekauppa viimein oikeuteen.

09.06.2021

Räppäri Mac Miller kuoli 7. syyskuuta vuonna 2018 pillereiden yliannostukseen. Mac Miller kuoli tappavaan sekoitukseen fentanylia, alkoholia ja kokaiinia.

Kaksi päivää ennen kuolemaansa Mac Miller oli ostanut kokaiinia, oksikonia (opioideihin kuuluva vahva kipulääke) sekä Xanaxia diileriltä. Pillereitä oli jatkettu fentanylillä, ja nimenomaan fentanyyli oli syynä Millerin kuolemaan.

Dilleri ja kaksi tämän apuria saivat syytteen muun muassa kuolemantuottamuksesta vuonna 2019. Koko kolmikko on ollut vangittuna pidätyspäivästä lähtien. Nyt tapaus menee viimein oikeuteen, ja oikeusjutun on määrä alkaa 16. päivä marraskuuta 2021.

Fentanyyli on voimakas opioidi, ja se on noin 75-100 kertaa morfiinia vahvempaa. Myös räppäri Lil Peep menehtyi vain 21-vuotiaana fentanyylin ja Xanaxin lääkecocktailiin. Kerroimme asiasta täällä. Niin ikään Princen ja Tom Pettyn kuolemissa fentanyyli oli suuressa osassa.

Slipknotin basisti Paul Gray kuoli lääkkeiden yliannostukseen vuonna 2010. Tuolloinkin fentanyyli oli syyllinen tahottomaan yliannostukseen.

Lisää luettavaa