Festivaalikentän huonot uutiset jatkuvat – Tuska, Provinssi ja Ilosaarirock peruttu

Festivaaleja vietetään 2022.

16.04.2021

Suomen kesän suurimmat festivaalit jatkavat huonojen uutisten tiedottamista. Eilen Ruisrock ilmoitti, että tapahtumaa ei juhlita tulevana kesänä. Nyt Tuska, Provinssi ja Ilosaarirock tiedottavat, että festivaalit on peruttu.

”Käännämme nyt katseemme tulevaan ja keskitämme energiamme ensi vuoteen”, Provinssin suunnalta todetaan niukkasanaisesti.

”Tuskan järjestämiselle ei vallitsevassa tilanteessa valitettavasti ole edellytyksiä. Meillä, yleisöllä ja artisteilla on tietyt odotukset tapahtumaa kohtaan, eikä niitä voida tässä tilanteessa toimittaa. Peli on pakko viheltää tässä kohtaa poikki ja siirtää katse kohti moshpit-kesää 2022”, festivaalijohtaja Eeka Mäkynen kertoo.

”Päätös perumisesta oli raskas, mutta välttämätön. Tässä tilanteessa festivaalin suunnittelun jatkaminen ei ole mahdollista. Ilosaarirock ei kestä viime hetkellä tapahtuvaa perumista, emmekä voi vaarantaa festivaalin tulevaisuutta yksittäisten koronavuosien takia”, toteaa Joensuun Popmuusikoiden toiminnanjohtaja Niina Hattunen.

Seuraavan kerran Tuska-festivaalia juhlitaan Helsingin Suvilahdessa 1.–3.7.2022. Provinssia puolestaan 30.6.-2.7.2022 Seinäjoen Törnävänsaarella. Ilosaarirock järjestetään 15.–17.7.2022.

”Vuoden 2022 Tuskan ohjelmasuunnittelu on jo aloitettu. Pyrimme kertomaan esiintyjistä lisää mahdollisimman pian. Artistien halukkuus palata lavoille on ennennäkemättömällä tasolla, joten uskon ohjelman muodostuvan hyvin kiinnostavaksi”, promoottori Jouni Markkanen sanoo.

Vuoden 2020 ja 2021 Tuska-festivaalille ostetut liput kelpaavat sellaisenaan vuoden 2022 Tuskaan.

”Parasta, mitä Tuska-kävijä voikin nyt tehdä tapahtumaa tukeakseen, on käyttää ostettu festivaalilippu ensi vuoden kesänä”, Tuskasta kommentoidaan.

”Paras tapa tukea Ilosaarirockia on säilyttää jo hankitut pääsyliput tai ostaa uusi lippu. Me suuntaamme jo katseet suurelta osin kesään 2022, mutta sitä ennen Ilosaarirockin ja Joensuun Popmuusikoiden 50-vuotisjuhlien vietto jatkuu turvallisesti etänä. Juhlavuotta ei meiltä mikään vie”, Ilosaarirockin Hattunen sanoo.

Lisää luettavaa