Festivaalikohu sen kun leviää: FBI tutkimaan vuosituhannen pahinta vedätysfestivaalia

Fyre-kohu sen kun leviää ja leviää.

Viime kuussa järjestetty Fyre-festivaali nousi otsikoihin hieman vääristä syistä.

Koko homma oli yksi jättimäinen vedätys, ja festarivieraat joutuivat epäinhimillisten olojen keskelle. Jopa USA:n suurlähetystö joutui auttamaan festarivieraita pakenemaan alueelta. Lisätietoa festivaaleista ja sen likapyykistä löydät vaikkapa täältä ja täältä.

Nyt New York Times on kertonut, että jopa FBI tutkii festivaalien väärinkäytöksiä. FBI on kutsuttu mukaan tutkimaan väitteitä siitä, että Fyre Festival olisi syyllistynyt suuremman luokan petokseen.

Tällä hetkellä Fyre Festival on velkaa satoja tuhansia dollareita paikallisille yrityksille, catering-firmoille ja muille tahoille. Lisäksi alueelle lennätetyt PA-kamat sun muut tekniset vempeleet ovat jumissa Bahamalla – maa kun ei suostu luovuttamaan niitä takaisin, ennen kuin koko sotku on selvitetty. Teknistä värkkiä on ”panttivankina” maassa yli miljoonan dollarin edestä.

Kummallisinta koko sekoilussa on kuitenkin se, että vaikka festivaalia ei loppujen lopuksi koskaan järjestetty, peräti 81 prosenttia lipun ostaneista olisi valmis osallistumaan festivaaleille ensi vuonna, mikäli sellaiset vain järjestetään uudelleen.