Fetti halusi olla nuorena kuin Pharrell Williams – haastattelussa uuden ep:n julkaissut aikaansaava muusikko

Kattohuoneisto-ep sisältää 9 kappaletta.

11.04.2020

Rumba aloitti juttusarjan, jossa nostetaan esiin nousevia ja potentiaalisia nimiä. Juttusarjassa käydään läpi paitsi artistin suhtautumista musiikkiin, myös sitä miten artistin polulle ikinä päädyttiin. Edellisessä osassa oli Pimu, sen löydät täältä.

Tällä kertaa vuorossa on Kattohuoneisto-ep:n julkaissut Fetti, joka tunnetaan myös turkulaisen Mauno Gang -yhtyeen tiimoilta.

Rumballe Fetti kertoo yksityiskohtaisesti omasta musiikillisesta taustastaan ja siitä mikä hänet vei artistin tielle.

Mikä soi napeissa just nyt?
Baby Keemin Rockstar P varmaan tämän hetken paras biisi, siinä kappaleessa on jotain selittämätöntä itsevarmuutta mistä pidän. Baby Keemin estetiikka on myös ollut todella laadukasta ja pidän itsekin vielä musiikkivideoita todella tärkeinä, vaikka Youtubesta niitä ei enää niin paljon katsellakaan.”

”Myös Lancey Foux:n aika tuore Friend or Foux -albumi on todella kova ja kiteyttää mielestäni sen mihin trap-musiikki on menossa. Jos se kuulostaa korviisi avaruusmusiikilta, et ole vielä valmis. Myös Lil Uzi Vertin Luv vs the World 2 -deluxealbumi on tuonut paljon iloa tähän muuten aika raakaan 20-luvun alkuun.”

”Viimeaikoina kuitenkin napeista kuulunut tietty myös omat masterit.”

Mist sä tuut?
”Kuka olen? Olen turkulainen nuori mies, joka tekee vähän kaikkea, tavoitteenani on olla vähän kuin moderni renessanssimies.”

”Tällä hetkellä lautasellani on enimmäkseen musiikkia, tapahtumatuotantoa, käsikirjoittamista, muotoilua, graafista suunnittelua ja aion kokeilla vähän kaikkea muutakin, sitä mukaa kun mahdollisuuksia ilmestyy.”

”Pääasiassa olen kuitenkin artisti, en tiedä lukeudunko räppäriksi kun musiikkini genrerajat tuntuvat hämärtyvän. Koulutukseltani olen vastavalmistuva muotoilija. Teen siis musiikkia ja suunnittelen asioita!”

Silloin tajusin, että haluan artistiksi.
”Olen aina halunnut tehdä musiikkia, lapsesta lähtien. Muistan vielä kun MTV:ltä tuli N.E.R.D.-yhtyeen She Wants To Move -musiikkivideo, silloin tiesin vain, että halusin olla kuin Pharrell Williams.”

”Sillä äijällä oli vaan niin paljon jotain vaikuttavaa energiaa, että halusin itsekin olla artisti. Annoin kuitenkin unelman vajota taka-alalle kasvaessani, toisaalta en tiennyt myöskään mikä minusta isona tulisi.”

”Lukioikäisenä kuitenkin tutustuin Ensioon (NCO), jolla oli jo rap-harrastukset pidemmällä ja tulilla Rosvon kanssa: mikki, ständit, MPC, kiippari – kaikki. Lähdin tietenkin heti hommaan mukaan, koska se kaikki tuli jotenkin uutena ja kiinnostus seurata sitä unelmaa heräsi uudelleen varovaisesti.”

”Aluksi se oli tottakai paljon läppää, Mauno Gangin soundcloud-musiikki siis, mutta kun keikkoja alkoi olla ja ihmiset oikeasti fiilasi sitä musaa, tajusin että tätähän mä haluan oikeasti tehdä.”

Musiikillinen esikuvasi?
”Pakko valita Pharrell Williams. Se, miten Pharrell Williams tai Neptunes (Williamsin muodostama tuottajaduo Chad Hugon kanssa) saa tuotua sen todella ’jiggy’-fiiliksen mihin tahansa tuottamaansa biisiin on maagista. Automaattisesti niistä kaikista biiseistä tulee jotenkin seksikkäitä.”

”Esimerkiksi se, että Teriyaki Boyzin Tokyo Drift, Britney Spearsin Slave 4 U, Justin Timberlaken Rock Your Body ja Cris Cabin Liar Liar on kaikki saman äijän käsialaa, on ihan uskomatonta.”

”Pharrell Williamsin näkeminen livenä Ruisrockissa pari kesää takaperin oli myös eräänlainen toiveiden täyttymys.”

”Musiikissani en usko Williamsin vaikutuksen olevan kovin näkyvää, koska teen niin trap-painoitteista soundia, mutta toivon että pystyn myös tuomaan musiikillani jonkinlaisen fiiliksen kuuntelijalle, ehkä jopa saada jonkun tanssimaan.”

Supervoimasi?
”Energia, loputon positiviinen energia. Ne jotka tuntee minut, tietää että olen lowkey aivan hyper.”

”Toisaalta välillä tuntuu ettei ihmiset jaksa sitä, että jaksan ja haluan tehdä asioita. Aion pysyä kuitenkin tällaisena niin kauan kun tätä energiaa riittää. Enkä juo edes kahvia.”

”Minulla on myös tiettävästi aina hauskaa ja haluaisin, että minun musiikissa tulee se myös esille. Ettei juttuja ole tehty liian tosissaan ja niistä on tarkoitus tulla hyvä fiilis, tai edes joku fiilis! Make u feel some type a way.”

Jos nyt kuulisit musiikkiasi ensimmäistä kertaa, niin mihin siinä rakastuisit?
”Varmaan monipuolisuuteen tai niihin viboihin mitä biiseihin on sidottu. Onnistun mielestäni hyvin vangitsemaan tietyn tunnelman tiettyyn kappaleeseen.”

”Musiikin tuotannollinen taso ja minun äänenkäyttö on myös kehittynyt tässä parin vuoden aikana huomattavasti, vaikkei mikään lähtökohtaisesti ole muuttunut. Eli senkin puolesta kivaa kuunneltavaa.”

Lisää luettavaa