”Seison sanoituksieni takana ja kaikella on aina oikea merkitys” – haastattelussa Pimu

Haastattelussa Pimu.

04.04.2020

Rumba aloitti juttusarjan, jossa nostetaan esiin nousevia ja potentiaalisia nimiä. Juttusarjassa käydään läpi paitsi artistin suhtautumista musiikkiin, myös sitä miten artistin polulle ikinä päädyttiin. Edellisessä osassa oli Jmbo, sen löydät täältä.

Tällä kertaa vuorossa on muusikko-näyttelijä Pimu eli Ida Vakkuri, joka julkaisi juuri uuden singlen Eroon susta. Itsevarman oloinen lauluntekijä aloitti levytysuransa omakustanteisesti, mutta edustaa nyt Sonya. Rumban haastattelussa laulaja kertoo urastaan ja siitä mitä musiikillaan haluaa kertoa.

Moi, Pimu! Mikä soi napeissa just nyt?
Olen kuunnellut viime aikoina vähän jopa liikaa Gabrielle Aplinin ja Nina Nesbittin yhteisbiisiä Miss you 2. Se on niin hyvä. Siinä on puhdistava, toiveikas, mutta samalla haikea fiilis.”

”Joku aika sitten menin yöllä 24h Citymarkettiin ja lauloin sitä kuulokkeet päässä ääneen ihan kuin jossain leffassa. Se auttoi omaan sillä hetkellä kurjaan fiilikseen.”

Mist sä tuut?
”Olen elänyt vähän siellä sun täällä, mutta eniten taidan olla kotoisin Keski-Uusimaalta. Tällä hetkellä asustelen Helsingissä ja työstän debyyttialbumiani.”

”Päädyin tähän, koska halusin, että ihmiset kuulevat tarinoitani ja aloin vaan julkaista musaa. Sain levytyssopimuksen vuonna 2017 toisen omakustannebiisini aiheuttaman huomion vuoksi.”

Silloin tajusin, että haluan artistiksi.
”Olen syntynyt tähän hommaan ja siksi aina tiennyt, että minusta tulee esiintyvä taiteilija. Ei ole ollut muuta vaihtoehtoa. Jo lapsena kerroin kaikille, että minusta tulee isona laulaja ja näyttelijä ja niin siinä kävikin.”

”Artistius ja sen merkitys on alkanut tulla selväksi enemmänkin työn ja kokemuksen kautta pikkuhiljaa sen jälkeen, kun julkaisin ensimmäisen omakustannesinkkuni Ei meidän tarvitse puhua. Oma käsitys siitä, kuka artistina olen kehittyy koko ajan, koska niin kehityn myös minä.”

Musiikillinen esikuvasi?
”En pysty nimeämään ainoastaan yhtä artistia, koska olen saanut musiikillisia vaikutteita hyvin monesta suunnasta, mutta voimakkain vaikutus laadukkaan tekstin tuottamiseen on varmasti tullut siitä, kun teininä kuuntelin paljon Avril Lavignea ja Taylor Swiftia.”

”Molemmat mimmit kirjoittavat älykkäitä pop-biisejä, joissa on yhtäaikaisesti syvyyttä ja keveyttä.”

Supervoimasi?
”Kirjotin toisessa omakustannebiisissäni Herkkää hoitoo näin:

Ulkoisesti oon kai keijukainen, mut mun sisällä elää voimanainen.”

”Olen todella vahva persoona, itsevarma ja määrätietoinen. Teen just semmoista musiikkia, kun haluan, enkä yritä mahtua mihinkään valmiiseen muottiin. Visuaalinen kerronta on iso ja tärkeä osa musiikkiani ja hallitsen sen maailman hyvin.”

Jos nyt kuulisit musiikkiasi ensimmäistä kertaa, niin mihin siinä rakastuisit?
”Tapaani kirjoittaa ja tulkita tekstiä ilmaisussa. Seison sanoituksieni takana ja kaikella on aina oikea merkitys. Haluan, että musiikkini elää pitkään ja on siinä mielessä ajatonta, että nämä tarinat voi osua ja tuntua ihmisissä vielä moneen otteeseen eri elämänvaiheissa.”

”Sellainen palaute onkin ollut kaikkein parasta, kun ihmiset ovat kommentoineet jonkun biisin kertovan ihan heidän omasta elämästään.”

Lisää luettavaa