“Fiilis on toki haikea” – Stig Dogg lopettaa uransa

Perjantainen keikka on artistin viimeinen.

Eerika Leinonen

”Punavuoren R. Kelly” eli Stig Dogg teki yllättävän paluun alkuvuodesta. Jo vuosia sitten sisäsiistiksi Stigiksi kouliintunut artisti veti duragin päähänsä ja kaivoi vuosikymmenen takaiset navanalusläpät naftaliinista ja lähti kiertämään klubeja ja festareita.

Uutta musiikkiakin saatiin peräti 13 kappaletta. Playlist, Vol. 1 -julkaisulla kuultiin vierailijoina muun muassa JVG:tä, Pyhimystä, Vestaa, Tippaa ja Eevil Stöötä.

Stig Dogg kertoi tuolloin Rumban haastattelussa, että myös Playlist, Vol. 2 on tulossa “keväämmällä”. Nyt Stig Doggin vuoden mittainen comeback alkaa olla taputeltu, mutta kakkososa jäi näköjään julkaisematta.

”Suosio kasvoi liian suureksi, ei pystynyt enää jatkamaan”, Stigg Dogg kommentoi Rumballe viimeistä keikkaa edeltävänä iltana.

Stig Doggin ura paketoidaan, jos miehen sanaa on uskominen, lopullisesti perjantaina 21. joulukuuta. The Circuksessa Helsingissä järjestettävä konsertti kantaa nimeä Kynttilä sammuu.

”Cirkuksessa kuullaan kaikki hitit ja fiittejä vuosien varrelta. Konsertti huipentuu kynttilän sammuttamiseen. Fiilis on toki haikea.”

Stigin ystävät voivat jo puolestaan nähdä valoa tunnelin päässä.

”Paluuvuosi antoi paljon intoa musan tekemiseen ja Stig Doggin spin-off Stig julkaiseekin uutta musaa jo ensi kuussa.”

Tarkemmat tiedot Stig Doggin jäähyväiskonsertista löytyvät Facebookista.