Flow-festivaalin Backyardin esiintyjät julki

Flow sai vielä vähän lisää esiintyjiä.

10.05.2023

Flow Festivalin DJ- ja klubimusiikin valikoima täydentyy, kun festivaali julkaisee Backyardin esiintyjät. Flow Festivalin vehreä takapiha tarjoaa moninaisen kokoelman housen, soulin ja discon rytmeistä sekä Afrikan, Lähi-Idän ja Etelä-Amerikan eri osista ammentavaa DJ-musiikkia.

Viimeistä kertaa Suvilahden suojaisaan kulmaukseen rakentuva tunnelmallinen Backyard on takuuvarma turvapaikka jokaiselle hyväntuulisen klubimusiikin ystävälle. Tänä vuonna Backyardille saapuvat amsterdamilais-DJ HUNEE, jonka energisen ja monipuolisen musiikillisen linjan pohjana toimivat hyvän mielen house ja disco sekä Etelä- ja Keski-Amerikan ja Karibianmeren alueen rytmimusiikin aktiiviset sanansaattajat Arp Frique ja Coco María.

Muun muassa discosta, funkista, soulista ja hiphopista ammentavat pitkän linjan tekijät Sadar Bahar ja GE-OLOGY tanssittavat Flow-kansaa b2b-keikallaan ja esimerkiksi arabimusiikkia klubimusiikkiin yhdistelevä, kovassa nosteessa oleva lontoolais-DJ Nooriyah tuo eri musiikkikulttuureja pelottomasti yhdistelevän settinsä Backyardille.

Backyardin tunnelmaa saapuvat myös nostattamaan tanssittavaa musiikkia soulin, discon, boogien ja housen vaikutuspiiristä soittava John Gómez sekä DJ-seteissään afrikkalaisen klubimusiikin menneisyyden, nykyhetken ja tulevaisuuden yhdistävä ugandalainen Kampire. Lisäksi brasiliainen Renata Do Valle, joka soittaa värikästä ja monipuolista rytmimusiikkia tutkimattomilta alueilta nousee Backyardin lavalle.

Backyardilla saadaan lisäksi nauttia muun muassa amapianoa ja housea ajankohtaisilta eteläafrikkalaisilta tuottajilta julkaisevan Awesome Tapes from Africa -konseptia luotsaavan Brian Shimkovitzin DJ-keikasta. Awesome Tapes -nimellä kulkevan DJ:n kahden kasettidekin setti ammentaa syvistä, alueellisista äänimaailmoista ankkuroituen ketterään analogisuuteen tavalla, jota ei ole muualla kuultu. Kaukoidän ja Pohjois-Afrikan funkia, soulia, jazzia ja discoa 1950-80 -luvuilta Backyardille puolestaan tuo Habibi Funk ja omaperäisen selektionsa free- ja spiritual jazzia, folkia, dubia, reggaeta ja poppia Backyardilla soittaa Lontoossa operoiva DJ Zakia.

São Paulosta Suvilahteen saapuvat Gop Tun -taiteilijakollektiivin DJ:t, jotka soittavat monipuolista house- ja teknopohjaista klubimusiikkia. Kotimaisista huippu-DJ:istä Flow’n Backyardilla nähdään yli kolmikymmenvuotisen uran tehnyt Lil’ Tony, monipuolisella ja sielukkaalla selektiollaan vaikuttavat Victoria ja Ocean People b2b-keikalla, niin ikään b2b-keikan soittavat, discoon pohjautuvan elektronisen ja orgaanisen musiikin voimaan luottavat Marc Fred ja Maria Wesander, sekä nouseva kyky DJ Mojo, joka risteilee pelottomasti muun muassa elektron, housen, jersey clubin, afrohouse-klassikoiden ja uusimpien drum’n’bass -bängerien välillä.

Flow Festival järjestetään viimeistä kertaa nykyisellä paikallaan Helsingin Suvilahdessa 11.–13.8.2023.

Lisää luettavaa