Flow-tärpit, osa 1: Sovintoseksiä ja erobiisejä

Anna Brotkin suosittelee katsomaan Frank Oceanin ja Vestan keikat.

07.08.2017

Flow järjestetään tulevana viikonloppuna, 11.–13. elokuuta Helsingin Suvilahdessa. Festivaalille lähtevä Rumban delegaatio on ottanut ohjelman syyniin ja antaa käsin poimitut suosituksensa.

Ensimmäisenä ääneen pääsee Anna Brotkin, jonka tärppeinä on täydellistä r’n’b:tä ja kiehtova suomalaisartisti.

Frank Ocean
Sunnuntai 13.8. klo 21.40 Main Stage

Vuoden 2012 Flow’n muisteleminen saa edelleen arvet vähän märkimään: ensin keikkansa perui upean comeback-levyn julkaissut soul-legenda Bobby Womack ja sen jälkeen, juuri ennen h-hetkeä Frank Ocean. Sieluni karjui EIIIIIIH, kun tajusin että eniten odottamani keikat oli pyyhitty aikataulusta.

Bobby Womackin missaaminen korjaantui vuotta myöhemmin Porissa, ja Frank Oceanin kohdalla revanssi koittaa vihdoin tämän vuoden Flow-sunnuntaina. Jos et (vielä) tajua mitä upeaa Frank Oceanissa oikein on, kuuntele debyytti Channel Orange (2012) ja viime vuonna julkaistu Blonde. Levyt ovat täydellistä, modernin minimalistista r’n’b:tä, joissa on samaan aikaan sekä äärimmäisen henkilökohtainen että yhteiskunnallinen ote. Molempien albumien hyvyydestä kertoo myöskin se, että ne kestävät (todistetusti) toistuvaa, lähes pakkomielteistä kuuntelua.

Toivottavasti Frank Oceanin Flow-keikka toimii kuin sovintoseksi ja tuntuu vielä paremmalta viiden vuoden takaisen karvaan pettymyksen jälkeisille haavoille.

Vesta
Sunnuntai 13.8. klo 14.15 Zalando Black Tent

Jos et ole vielä törmännyt Vestaan niin olet mahdollisesti ollut koomassa tai aivan väärissä paikoissa viimeisen vuoden aikana. Vesta on julkaissut tasaisen upeita sinkkubiisejä toisensa jälkeen (kuuntele vaikkapa Vielä1, Anteeksi tai erobiisien kaanoniin tyylikkäästi asettuva Sun katu) ja lisäksi featannut menestyksekkäästi Kauriinmetsästäjien Revi mua- ja Töölön ketterän Valitsemaanne numeroon -biiseillä.

Vesta on lahjakas sanoittaja, jonka kiehtovaan soundiin ei kyllästy. Vestassa on parasta se sama mikä Almassa: heitä katsoessa ja kuunnellessa ei tunnu, että katsoo setien luomaa köpöstä nuorisobrändiä vaan elävää, oikeaa, kiinnostavaa, kiehtovaa ihmistä ja artistia.

Lisää luettavaa