Flow’n taideohjelman teemana on tänä vuonna esittävä taide

Flow pureutuu tänä vuonna erityisesti esittävään taiteeseen.

26.06.2019

Flow Festivalin taideohjelmassa pureudutaan tänä vuonna esittävään taiteeseen.

Taideohjelma avataan festivaaliviikon keskiviikkona ja torstaina, kun nykytanssi, elektroninen musiikki ja audiovisuaalinen taide valtaavat Kansallisoopperan Alminsalin. Uusi tapahtumatila Pink Space esittelee puolestaan monimuotoisuutta juhlistavaa festivaaliohjelmaa muun muassa runouden, performanssitaiteen ja videoinstallaatioiden kautta.

Pink Spacen on suunnitellut DJ-taiteilija Taika Mannila ja sisustusarkkitehti Fanni Suvila. Tilassa koetaan poikkitaiteellisia teoksia, kuten Niko Hallikaisen köyhyyttä ja seksuaalista halua luokkayhteiskunnassa käsittelevä puhe-esitysteos Low Income Glow, osallistava parantumisrituaali ja performanssi P(IN)K sekä Katri Tikkasen Flow’ta varten kustomoitu, tunnelmallinen, meditatiivinen ja rauhoittava videoteos Magical Healing Pony II.

Flow’n taideohjelma laajenee tänä vuonna myös Suvilahden festivaalialueen ulkopuolelle, kun Flow x Ooppera -illat nähdään Kansallisoopperan Alminsalissa keskiviikkona ja torstaina 7. ja 8. elokuuta. Iltojen huipentumana nähdään nykytanssiteos Autobiography Edits, joka on brittiläisen huippukoreografi Wayne McGregorin ja yhdysvaltalaisen elektronisen musiikin visionääri Jlinin palkittu yhteisteos.

Performatiivista taidetta nähdään myös osana kokeellisen musiikin The Other Sound -kokonaisuutta, kun Tuomas A Laitisen performatiivinen installaatio Cryptospores manifestoituu Flow’ssa konserttia muistuttavana kokemuksena.

Flow Festivalin valosuunnittelusta vastaava designtalo Sun Effects valaisee Suvilahden kaasukellon pimeät sivukujat ja vie kävijät valotaiteen äärelle. Lisäksi Flow’ssa nähdään kiinnostavia videoteoksia: Vappu Rossin kaksi humoristista ja ajatuksia herättävää teosta Hyvästi, varjoinen ja Avioliitto sekä Hanna Saarikosken vangitseva teos Eyeliner.

Finnkino Pop-up Cinemassa nähdään puolestaan rakastettuja klassikkoelokuvia ja odotettuja uutuuksia, kuten J-P Valkeapään Koirat eivät käytä housuja, Jim Jarmuschin hulvaton kauhukomedia The Dead Don’t Die ja Michael Herbigin kylmän sodan aikaisiin tapahtumiin perustuva Pako muurin takaa. Tilassa nähdään myös Aalto-yliopiston opiskelijoiden lyhytelokuvia. Lisäksi Aalto-yliopiston opiskelijat toteuttavat festivaalille muraalin sekä useita muita maalauksia. Festivaalilla nähdään myös Keke Leppälän skeittausaiheinen valokuvanäyttely Flowriders – Urban Meltdown.

Flow Festival järjestetään Helsingin Suvilahdessa 9.–11. elokuuta 2019.

Lisää luettavaa