Flowssa nähty feministinen manifesti She Needs Bigger Boots ystävänpäivänä Helsingissä

Natalia Kallion runokokoelmaan perustuva esitys koetaan Savoy-teatterissa.

Oona Markkanen

Natalia Kallion feministinen runomanifesti She Needs Bigger Boots nähdään Savoy-teatterissa Helsingissä ystävänpäivänä eli 14. helmikuuta. Pääsyliput maksavat 22,50–29 euroa ja niiden myynti alkaa Ticketmasterissa perjantaina 10. tammikuuta kello 10.

She Needs Bigger Boots on Kallion syksyllä julkaistuun esikoisrunokokoelmaan perustuva esitys, jossa kantaaottava spoken word kohtaa post-internet-estetiikalla pelaavan visuaalisen ilmeen. Esitys on nähty muun muassa viime kesänä Flow-festivaalilla osana Pink Space -ohjelmistoa.

She Needs Bigger Boots on puhutteleva manifesti itsemääräämisoikeudesta ja halusta tulla nähdyksi omana itsenä, vakavasti otettavana henkilönä.

”Minusta tuntui, ettei minulla ole tarpeeksi isoja saappaita: että en saa ääntäni kuuluviin. Silloin aloin kirjoittaa She Needs Bigger Boots -runosarjaa. Mietin hirveästi sitä, että haluaisin itselleni, muillekin naisille ja kaikille vähemmistöryhmiin kuuluville isommat saappaat eli enemmän ääntä”, Kallio sanoo.

Alman kanssa seurustelustaankin tunnettu Natalia Kallio on helsinkiläinen ihmisoikeusaktivisti, joka toimii kouluttajana kansainvälisissä ihmisoikeusorganisaatioissa ja nuorisojärjestöissä.

Tapahtuman Facebook-sivu löytyy täältä.