F:n uusi single tuo uutta näkökulmaa vanhaan suomalaishittiin

F julkaisi uuden singlen.

07.04.2023

Emma-palkittu F on julkaissut uutta musiikkia lähes vuoden tauon jälkeen.

Naispaholainen II -niminen single esittelee artistista tuotannollisesti uudenlaisen, entistä popimman puolen. Kappaleen sanoituksiin on otettu inspiraatiota Aki Sirkesalon vuosien takaisesta Naispaholainen-klassikosta. F:n kappaleen teksti kertoo tarinan toisen osapuolen näkemyksen, joka on naispaholainen itse. F:n omien sanojen mukaan hän on kiinnittänyt viime aikoina paljon huomiota erilaisiin rooleihin ja niiden taakse verhoutumiseen musiikissa, jonka tiimoilta artisti on avannut sanaista arkkuaan seuraavasti:

”Suomiräpissä on viime aikoina herättänyt paljon keskustelua erilaiset roolit ja niiden taakse kätkeytyminen. Tämän seurauksena rupesin pohtimaan, millaista roolia mä voisin itse esittää. Olen aika kiltti, usein vähän liiankin kiltti ja jopa vetäytyvä tilanteissa, joissa ei välttämättä kannattaisi olla. Halusin kirjoittaa biisin, jossa olisin tosi ääripää itsestäni. Samoihin aikoihin tätä kelaillessani törmäsin vanhaan lapsuudesta tuttuun Aki Sirkesalon Naispaholainen-hittiin, josta inspiroituneena päätin, että esitän tulevalla biisilläni naispaholaista. Vaikka kappaleen tarinassa pahis on nainen, tämä biisi merkitsee kuitenkin mulle myös sellaista hyvää asennetta ja oman tilan ottamista, mitä olen ehkä vähän itsekin kaivannut. Välillä on ihan tervettä generoida pahisenergiaa, ettei aina laskeudu kynnysmatoksi muiden eteen.”

F julkaisi edellisen albuminsa Jos viime vuoden huhtikuussa, joka poiki artistille myös Emma-ehdokkuuden Vuoden alternative -kategoriassa. Albumijulkaisun myötä F keikkaili useimmilla kotimaan festareilla ja tähditti muun muassa Flow Festivalin päälavaa.

Mitä uuteen kappaleeseen tulee, voi sen laittaa soimaan alta.

Lisää luettavaa