Foo Fighters -kitaristi teki biisin Andy McCoysta – katso video

01.06.2010

Foo Fightersin Chris Shiflettin heinäkuussa julkaistavan albumin avaa kappale nimeltä Helsinki. Ei tarvitse olla kummoinenkaan sherlockholmes tulkitakseen, että sen sanat kertovat Shiflettin viimesyksyisestä seikkailusta The Real McCoy Bandin matkassa.

Kuva: Lassi Kaaria

Viime marraskuussa Andy McCoyn johtaman The Real McCoy Bandin taival ei ehtinyt taittua kolmea keikkaa pidemmälle, kun bändi hajosi. Syynä olivat Suomeen kiertuetta varten lentäneen Foo Fighters -kitaristi Chris Shiflettin ja Andy McCoyn väliset erimielisyydet.

Heinäkuun 13. päivänä julkaistaan Shiflettin sooloprojektin Chris Shiflett & The Dead Peasantsin ensimmäinen albumi. Sen avausraidan nimi on Helsinki.

Kappaleen sanomaa ei ole vaikea tulkita. Suuri osa sen sanoituksista on kuin suoraan Shiflettin Rumballe antamasta haastattelusta, jossa hän kertoi versionsa Real McCoy Bandin hajoamisesta. Hanoi Rocksia teinistä asti fanittanut Shiflett pettyi, kun törmäsi karuun todellisuuteen. Hänestä McCoy ei ollut alkuunkaan keikkakunnossa.

”Oli sydäntäsärkevää nähdä sankarinsa siinä tilassa. Teki vain mieli sanoa, että hei, ei sinun tarvitse elää näin”, Shiflett sanoi Rumban numerossa 18/09.

”Andy ei vain ollut läsnä. Hän ei keskittynyt. Häntä ei kiinnostanut. Se oli Andyn bändi ja soitimme Andyn biisejä, mutta hän ei osallistunut luovaan työhön millään lailla.”

Kuten tästä akustisesta livevideosta voi kuulla, Shiflett laulaa Helsinki-kappaleessa muun muassa ”where is the blood, where is the passion” ja ”you don’t have to live like this, you don’t have to live like this”.

Kun Shiflettin lausunnot tulivat julkisuuteen viime marraskuun lopulla, Andy McCoy kertoi Rytmi-lehdelle oman versionsa tapahtumista ja kiisti kaikki Shiflettin väitteet.

Reportaasi The Real McCoy Bandin Suomen-kiertueesta ja Chris Shiflettin haastattelu Rumbassa 18/09. Lue juttu Lehtiluukussa.

Lisää luettavaa