Forbes listasi taas maailman upporikkaimmat hip hop -taiteilijat – Jay-Z syrjäytti edellisen ruhtinaan, osasyynä ehkä yllättäenkin Tidal

Listan summat ovat vähintäänkin mykistäviä.

Jay-Z
Kuva: Island Def Jam.

Finanssiaviisi Forbes on listannut jo vuodesta 2011 asti joka vuosi maailman rikkaimmat hiphopparit, ja niin nytkin.

Listan nimet eivät suuremmin yllätä, mutta luvuiltaan lista on varsin tyrmäävä. Toisaalta, kun kerta viime vuonna hip hop syrjäytti rock’n’rollin maailman kuunneltuimpana genrenä, niin ei kai ihmekään, että sen menestyneimmät tekijät kieriskelevät rahassa.

Maailman rikkaimmaksi hip hop -muusikoksi nousi Jay-Z järisyttävällä 900 miljoonan dollarin varallisuudella. Forbes mainitsee rahavirtojen syyksi miehen osakkuudet Armand de Brignac -sampanjan ja D’Ussé -konjakin tuotannossa, sekä miehen Roc Nation -musiikki-imperiumin ja ehkäpä hieman yllättäen myös Tidal-striimauspalvelun omistajuus.

Entinen listaykkönen Diddy jäi nyt toiseksi 825 miljoonalla. Listan kolmas kroisos on Dr. Dre 770 miljoonalla. Listan top kolmoset ovat samalla myös Yhdysvaltain rikkaimpia muusikkoja missään genressä.

Näiden jälkeen varallisuusluvut putoavat jyrkästi, kun jaetulla neljännellä sijalla paistattelevat Drake ja Eminem ”vain” sadalla miljoonalla.

Top viitosesta Eminem on ainoa, jonka varallisuus kumpuaa pelkästään hänen omasta musiikistaan. Muut listamiehet (ja kaikki listan voittajat ovat toki miehiä) ovat muusikkouransa lisäksi kovia liikemiehiä ja suurin osa heidän omaisuudestaan ilmeisesti vuotaakin nimenomaan musiikin ulkopuolisista bisneksistä.

Drake, joka nousi listalle ensimmäistä kertaa ja kuuluisasti jakeli juuri pois miljoonan dollarin edestä rahaa, on Forbesin mukaan aina tähdännyt tälle listalle. Mies sanoi lehdelle kuulemma jo vuonna 2013 näin:

”Jos en ole listallanne tänä vuonna, petyn syvästi. Se on käytännössä päämääräni joka vuosi… hyvn musiikin tekemisen lisäksi.”