French Filmsin ja Delay Treesin uutukaiset ja Karkkila maailmankartalle Aki Kaurismäen johdattelemana

07.11.2013

Uutta suomalaista musiikkia tarjolla torstain kunniaksi kolmin kappalein.

 Teksti: Jarkko Fräntilä, kuva: Kuvakaappaus French Filmsin videosta

Suomalainen kitaraindie on tällä hetkellä nousukiidossa, ja bändejä ramppaa ulkomailla harva se päivä. French Films on huomisesta lähtien pari viikkoa kestävällä kiertueella, jonka aikana yhtye soittaa Italiassa, Espanjassa sekä Japanissa yhteensä 14 keikkaa. Bändiltä on ilmestynyt myös uusi video Special Shades -kappaleeseen. Pätkän on vääntänyt kasaan mainioita videoita ennenkin ohjannut Ezra Gould, ja voit katsoa sen alta.

Vaan äläpäs hätäile! Ennen videota kannattaa ehdottomasti kuunnella Soliti-levy-yhtiölle levyttävän Delay Treesin uutukainen kappale. Unelmoiva surinapoppi on muuttunut hieman dynaamisemmaksi ja tempo on piirun nopeampi kuin ennen. Delay Treesin seuraava albumi ilmestyy tammikuussa, ja se on nimeltään Readymade.

Sitten kun perinteisemmät kitarapopit on koettu, kannattaakin ehkä katsella miltä suomeksi tehty musiikki kuulostaa vuonna 2013. Sitä meille tarjoilee Karkkilasta ponnistava Polarin sieppari, joka on ottanut nimensä karkkilalaiselta, jo lopettaneelta kaupalta. Polarin sieppari kulkee perinteisempiä suomalaisen rockin latuja kuin kaksi edellä mainittua yhtyettä, mutta silti tai juuri siksi videolla esiintyy Aki Kaurismäki.

Polarin siepparin ensimmäinen julkaisu eli neljän biisin EP-levy Kukoista, kristitty mies! ilmestyy perjantaina, ja yhdellä sen kappaleista vierailee Pelle Miljoona.

Eiköhän näillä päivä saada sujumaan ihan sutjakasti.

Lisää luettavaa