Fun Fact: Tiesitkö, että RHCP:n alkuaikojen rumpali tekee nykyään aivan erilaista uraa musiikin parissa?

Chad Smith tunnetaan nykyään ainoana ja oikeana Red Hot Chili Peppersin rumpalina. Kaikki eivät kuitenkaan välttämättä muista, että kahdella ensimmäisellä RHCP-levyllä kannuttelijan paikalla istui Cliff MartinezJack Irons tunnetaan RHCP:n alkuperäisrumpalina, mutta muiden bändikiireiden takia Martinez soitti kahdella ensimmäisellä levyllä.

Chad Smith tuli yhtyeeseen vasta 1989 julkaistun Mother’s Milk -levyn myötä. Martinez soitti niin Peppersin ensimmäisellä albumilla kuin sitä seuranneella, George Clintonin tuottamalla Freaky Styley -levyllä. Freaky Styleyn ja Mother’s Milkin välissä The Uplift Mofo Party Planilla soitti Jack Irons.

Tämän jälkeen Martinez kiinnostui elokuvasäveltämisestä. Hän teki ääniraidan Pee-Wee’s Playhouse -televisio-ohjelman jaksoon. Nauha eksyi Steven Soderberghin käsiin, ja Soderbergh palkkasi Martinezin tekemään elokuvamusiikin esikoisohjaukseensa Seksiä, valheita ja videonauhaa (1989). Martinezista tuli Soderberghin hovisäveltäjä.

Elokuvamusiikin säveltäminen vei miehen mukanaan, ja tähän päivään mennessä hän on säveltänyt musiikkia 27 elokuvaan. Viimeisimmän suuren kokoluokan sävellykset Martinez teki Only God Forgives– sekä Spring Breakers -filmeihin.

Martinez on säveltänyt musiikkia myös videopeleihin. Vuonna 2008 hänen sävellyksiään kuultiin Sporessa, ja ura jatkuu pian ilmestyvässä Far Cry 4 -pelissä.

Ei huonosti rumpalilta, joka aloitti levytysuransa Captain Beefheartin Ice Cream for Crow- ja Lydia Lunchin 13. 13 -levyjen myötä.

Sarjassa kerrotaan enemmän tai vähemmän sattumanvaraisia faktoja populaarimusiikin jännittävästä maailmasta.

EDIT 13:20: Otsikkoa muutettu.