Gambina on merkitty Alkossa ”poistuvaksi tuotteeksi” – Rytmihäiriö masinoi pelastusoperaatiota

22.10.2013

Kuinka surmacorea soitetaan, jos Gambina katoaa? Kamalaa ajatellakin. PÄIVITETTY KLO 11:52.

Teksti: Saku Schildt, kuva: Eero Kokko

Aaveen pää kehottaa: päätä juoda Gambinaa!” Rytmihäiriö laulaa Saatana on herra -kappaleellaan. Ja melkein kaikilla muillakin biiseillään: surmacore-yhtyeen levyillä on muun muassa sellaisia nimikkeitä kuin Sataa Gambinaa, Tissit Gambinassa, Gambina O.D. ja Ison G:n armoilla.

Rytmihäiriö ottaakin vakavasti uutisen siitä, että halvan alkoholin klassikko Gambina on katoamassa myynnistä. Tavoitimme Rytmihäiriön pitkäaikaisen basistin Antti Kiisken Facebookissa ja pyysimme häneltä kommenttia.

”Joo, tämä ikävä tieto kulkeutui meillekin eilen. Tokihan asiasta on aikaisemminkin huhuttu, mutta nyt se tuntuu olevan totta. Onhan tämä surullinen hetki Rytmihäiriön historiassa ja tulee aiheuttamaan monenlaista harmia tulevaisuudessa”, Kiiski huokaa.

Rytmihäiriö on kuitenkin varautunut tulevaan. Tarkka toimintasuunnitelma on vielä auki, mutta Kiiski luettelee, kuinka orkesteri luultavasti varautuu pahan päivän varalle.

”Ensin selvitämme, kuinka nopeasti tuote käytännössä on poistumassa. Seuraava askel on tietysti hankkia mahdollisimman paljon Gambinaa varastoon. Varastojen loputtua joudumme jatkossa tekemään niin sanottua DIY-Gambinaa eli sekoittamaan Giniä, Vermuttia, appelsiininkuorta ja muita ainesosia sopivassa suhteessa keskenään”, Kiiski kertoo.

Yhtye ei kuitenkaan aio luovuttaa taistelutta: Kiiski kehottaa kaikkia Rytmihäiriön faneja olemaan asiasta yhteydessä suoraan Altiaan.

”Heille voisi kertoa, kuinka suuri virhe tämän historiallisen juomasekoituksen lopettaminen on. Altia tuskin ymmärtää, kuinka suuri merkitys Gambinalla on bändimme ja faniemme keskuudessa.”

PÄIVITYS: Saamamme tiedon mukaan vain Gambinan myyminen lasipullossa loppuu, tuotetta saa vastaisuudessakin muovipullossa. Vaara ohi!

Lisää luettavaa