Haastattelussa Glayden, jonka päätä ei ole käännetty

Glayden tekee elektronista musiikkia ja Ronnie on vaikuttanut räpin saralla. Kyseessä on sama henkilö, olimme artistiin yhteydessä.

02.05.2020

Rumba aloitti juttusarjan, jossa nostetaan esiin nousevia ja potentiaalisia nimiä. Juttusarjassa käydään läpi paitsi artistin suhtautumista musiikkiin, myös sitä miten artistin polulle ikinä päädyttiin. Edellisessä osassa oli Leo Luthando, sen löydät täältä.

Glayden tekee elektronista musiikkia ja julkaisi juuri Vulgar Vanity Vol 1. -ep:n. Lisäksi hänet tunnetaan nimellä Ronnie, jonka kanssa on tehnyt rap-musiikkia.

Rumba oli monipuoliseen artistiin yhteydessä, joka kertoo miten päätyi musiikin pariin ja miten itse suhtautuu artistiuteen.

Mikä soi napeissa just nyt?
”Olen nyt pari viikkoa kuunnellut Health-yhtyeen Feel Nothing -kappaletta laittoman paljon.”

”Kuitenkin ehkä mielenkiintoisinta musaa tällä hetkellä duunaa mun mielestä 100 gecs ja Yung Lean. Molemmat aktit yhdistelevät laajasti vaikutteita uniikilla tavalla ja lopputulos näyttää ja kuulostaa todella hyvältä ja mikä tärkeintä, heiltä itseltään.”

Mist sä tuut?
”Olen Helsingistä kotoisin ja asunut täällä koko ikäni. Teen biisejä, laulan ja olen nyt ottanut myös tuotantopuolta haltuun. Synnyin taiteelliseen sukuun, niin geenit ohjaa mua tekemään jotain luovaa.”

Glayden vai Ronnie?
”Mun mielestä artistinimet on melkein poikkeuksetta tylsin aihe musiikissa. Mikään ei ole kiveenhakattua, mutta Glayden tekee mielestäni huomattavasti parempaa musaa kuin Ronnie.”

Silloin tajusin, että haluan artistiksi.
”En muista mitään erityistä hetkeä. Niin pitkään kuin olen ollut olemassa, olen elänyt musiikin kautta ja halunnut esiintyä ihmisille.”

”Vaikka minua on moni yrittänyt saada pohtimaan muita suuntia elämälle ja itsekin olen niitä kovasti yrittänyt löytää, en ole kuitenkaan koskaan nähnyt muuta vaihtoehtoa kuin musiikin teon ja sen esittämisen.”


Musiikillinen esikuvasi?
”Rakastun musiikkiin päivä päivältä enemmän ja löydän jatkuvasti uusia ideoita mistä innostun ja pyrin kokeilemaan niitä omissa tuotannoissani. Faijan mukaan kuuntelin Stevie Wonderia ennen kuin osasin puhua, mutta ensimmäinen oikea fanituksen kohde minkä muistan oli Iron Maiden.”

”Innostuin hevimusiikista ala-asteella niin paljon, että käytin bändipatcheillä täyteen ommellun nahkatakin päällä hihatonta farkkuliiviä ja kasvatin pitkät hiukset. Kuuntelin tuohon aikaan Iron Maidenin lisäksi HIM:iä, Black Sabbathia ja joitain pieniä NWOBHM yhtyeitä.”

”Mun musassa voi ehkä kuulla sen eeppisyyden ja dramaattisuuden mikä näiden bändien katalogissa on vahvasti läsnä. Ala-asteen lopulla innostuin räpistä ja rupesin kuuntelemaan Dilated Peoplesia, 50 Centiä ja Kanye Westiä, joista myöhemmin ylä-asteella kiinnostus siirtyi trappiin ja luureissa rupesi soimaan Chief Keef ja myöhemmin Lil Uzi Vert ja kumppanit. Luulen että räppi tulee olemaan minun musassa jollain tasolla läsnä aina.”

Supervoimasi?
”Arvaamattomuus. En tykkää työskennellä yhden tunnelman ja soundimaailman parissa pitkään, joten mun musassa pääsee kuulemaan paljon erilaisia ideoita ja maailmoja.”

Jos nyt kuulisit musiikkiasi ensimmäistä kertaa, niin mihin siinä rakastuisit?
”Kaikki Glayden-aliaksella julkaistut biisit olen tehnyt täysin itselleni, joten rakastuisin niissä lähes kaikkeen. Uudet fanit ovat kertoneet, että tämän voi kuulla musiikissani.”

Lisää luettavaa