”En halua vieläkään ottaa musiikkia liian tosissaan” – haastattelussa kovassa nosteessa oleva William

Williamin uudella kappaleella kuullaan yhdysvaltalaista Cleveria.

18.04.2020

Rumba aloitti juttusarjan, jossa nostetaan esiin nousevia ja potentiaalisia nimiä. Juttusarjassa käydään läpi paitsi artistin suhtautumista musiikkiin, myös sitä miten artistin polulle ikinä päädyttiin. Edellisessä osassa oli Fetti, sen löydät täältä.

Tällä kertaa vuorossa on William, joka julkaisi helmikuussa Penelope-kappaleen. Kappale on vähitellen kasvanut hitiksi ja antaa samalla hyvän kuvan artistin tuotannosta. Kappaleella vieraili hiljattain Justin Bieberin kanssa yhteistyötä tehnyt Clever.

Rumballe William kertoo muun muassa miten päätyi musiikin pariin, miten päätyi yhteistyöhön Cleverin kanssa ja mihin itse tähtää vierailijan asemassa.

Mikä soi napeissa just nyt?
Saint Jhn:n Ghetto Lenny’s Love Songs -albumi ollut kovassa soitossa siitä asti, kun se droppasi. Minun mielestä viimevuoden paras julkaisu.”

”Ei yhtään huonoa biisiä ja kyseinen artisti iskee itselle, koska sillä on kokonaan oma soundi, ei kuulosta keltään muulta sen biiseissä, ihan oma juttu. Tämän lisäksi vielä pakko mainita kotimainen Sexmane. Sen biiseissä on sielua ja diggaan, kun se kuuluu ja välittyy musiikissa.”

Mist sä tuut?
”Olen tähän mennessä koko ikäni asunut Raumalla. Opiskelen kansainvälistä kauppaa. En ole vielä tänä vuonna käynyt koululla, mutta salee valmistun vielä joskus.”

”En oikeen osaa sanoa, miten olen päätynyt tähän missä nyt olen. Olen tähän asti mennyt elämässä eteenpäin aikalailla päivä kerrallaan, en diggaa suunnitella mitään viikkoa eteenpäin.”

”Joku reilu kaksi vuotta sitten minun hyvä kaveri ja nykyinen tuottaja sai minut tekemään musiikkia ja tämä on varmaan ainoa asia, mihin olen oikeasti jaksanut keskittyä pitkään. Shout out Aitio. Katsotaan mitä on tulossa, uskon että kaikella on tarkoitus.”


Silloin tajusin, että haluan artistiksi.
”Olen jo pienestä asti halunnut tehdä jotain erilaista ja en ole ikinä tykännyt, että joku käskee mitä pitää tehdä ja sanoa mitä osaan ja en osaa tehdä.”

”Se milloin tiesin, että haluan tehdä just musiikkia oli varmaan silloin, kun aloin ottaa tämän vähän enemmän tosissaan ja kun älysin, että olen ihan hyvä tässä mitä teen.”

”Lisäksi tämä on ollut ainut asia mistä olen jaksanut kiinnostua oikeasti. En halua vieläkään ottaa musiikkia liian tosissaan, koska pelkään että jos sen ottaa liian tosissaan, siitä lähtee pois se tekemisen hauskuus ja silloin en pysty enää välittämään tunteitani musiikin kautta.”

Musiikillinen esikuvasi?
Meek Mill. Olen seurannut sen uraa vuodesta 2012 asti ja sen aitous on ihailtavaa. Sen jutut on myös antanut isosti motivaatiota itselle tässä vuosien varrella. Meekin musiikin soundi ei vastaa minun musiikkia, mut tavallaan se saatu motivaatio on auttanut minua tekemään tämän.”


Clever ja vierailut muiden kappaleilla?
”Olin fiilannut Cleverin soundia jo niistä ensimmäistä viime kesän teasereista ja kelasin, että se sopisi tuohon biisiin hyvin. Hoidettiin Instagramin direct messagella kaikki.”

”Aina kun teen itse fiittejä (vierailuja toim.huom), niin haluan tehdä ne kunnolla ja silleen, ettei sille toiselle artistille tule semmoinen fiilis ettei minua kiinnosta. Haluan tehdä siitä biisistä minun voksuilla vielä paremman mitä se ennen niitä oli.

”Ja jos oon sopinu että teen jonkun kanssa duunia, niin pidän sen. Arvostan sitä piirrettä myös toisilla. loppupeleissä tämäkin on bisnes ja kaikkien pitää syödä.”

”Haluan, että feattaaja arvostaa sitä minun biisiä ja panostaa siihen niinkuin omaansa. Yes manit ei pärjää, koska jos ne setit onkin skeidaa, niin siitä pitää pystyy sanomaan ja sitten tehdään uusiksi paremmin.”


Supervoimasi?
”Sanoisin, että olen löytänyt oman soundin, mikä erottuu joukosta. En haluaisi lähteä enempää kehumaan itseäni, annetaan kuuntelijoiden päättää.”

Jos nyt kuulisit musiikkiasi ensimmäistä kertaa, niin mihin siinä rakastuisit?
”Kaikki erilaiset melodiat ja tunteet mitkä välittyvät musiikista kuuntelijaan. Se miten minun biisejä kuunnellessa voi mennä ääripäistä toisiin, eli esimerkiksi olla pää pilvissä tai maata sängyssä, tunteiden myrsky pään sisällä.”

Lisää luettavaa