Haluatko olla uusi Blind Channel tai Måneskin? UMK 22 -biisihaku on avattu

Haluatko viisuihin? Nyt siihen on taas mahdollisuus!

01.09.2021

Uuden Musiikin Kilpailun biisihaku on avattu tänään. Haku on auki 1.–6. päivä syyskuuta.

Totuttuun tapaan UMK-haun kautta haetaan seuraavaa Suomen euroviisukisaajaa.

Hakulomake ja säännöt löytyvät täältä niin suomeksi, ruotsiksi kuin englanniksikin. Tiedotteessa lupaillaan, että kaikkiin hakijoihin ollaan yhteydessä viimeistään lokakuun aikana.

Kilpailijavalinnat tekee musiikin ammattilaisista koostuva asiantuntijaraati. Sen puheenjohtajana jatkaa YleX:n musiikkipäällikkö Tapio Hakanen.

“UMK21 oli hieno menestys siihen osallistuneille artisteille. Blind Channel teki vuoden isoimman suomalaisen biisin, ja Ilta, Teflon Brothers sekä Pandora saivat yhdet uransa isoimmista hiteistä. Finaalilähetys tavoitti 1,9 miljoonaa ihmistä ja medianäkyvyys, radiosoitto sekä striimausmenestys olivat ennennäkemättömän suuria. Biisien sekä esitysten taso oli todella kova. Toivottavasti nämä innostavat mahdollisimman monia hakemaan mukaan UMK:hon. Lupaamme, että kokemus on ikimuistoinen ja vie jokaista artistia eteenpäin ja ylöspäin urallaan”, Hakanen kertoo.

Blind Channel heitti keikan Helsingin Allas Sea Poolilla 14. päivä elokuuta. Uunituore keikkataltiointi nähdään Yle Areenassa 3. päivä syyskuuta keskiyöstä alkaen. Yle TV2:ssa keikka nähdään samana iltana 21.05 lähtien.

Lisää luettavaa