Happy Mondays julkaisee vanhan singlensä uudestaan Paul Ryderin muistoksi – tuotot hyväntekeväisyyskohteeseen, joka oli kuolleelle basistille tärkeä

Happy Mondaysin basisti ja perustajajäsen Paul Ryder löydettiin kuolleena kaksi viikkoa sitten.

Happy Mondays julkaisee alun perin vuonna 1987 ilmestyneen Tart Tart -singlensä uudelleen hiljattain menehtyneen Paul Ryderin muistolle. Ryder oli yhtyeen perustajajäsen, basisti ja laulaja Shaunin pikkuveli.

Tart Tart on jo ilmestynyt digitaalisessa muodossa, mutta sen 7”-singlepainoksen julkaisuajankohta on vasta 18. marraskuuta, luultavasti maailmanlaajuisista vinyylitehtaiden ruuhkista ja materiaalipulasta johtuen.

”Tämä erikoispainos kuvastaa tästä maailma poistuneen veljemme Paul Ryderin ainutlaatuisia musiikillisia kykyjä. Hän oli se, joka toi funkin ja rock’n’rollin Happy Mondaysin musiikkiin”, yhtye kommentoi julkaisua.

Seiskatuumainen versio sisältää Squirrel and G-Man Twenty Four Hour Party People Plastic Face Carnt Smile (White Out) -albumilta poimitun alkuperäisversion kappaleesta sekä vuonna 1989 BBC:n sessioissa nauhoitetun version. Digitaalisessa muodossa levyllä on vielä kolmas versio, livetallenne niin ikään vuodelta 1989.

Kaikki julkaisun tuotot ohjataan Paul Ryderin tyttären Amelian valitsemalle hyväntekeväisyyskohteelle MusiCaresille.

”MusiCares on hyväntekeväisyysjärjestö, joka auttaa addiktioista kärsiviä musiikkialan ihmisiä. Paul sai tältä järjestöltä apua ja tukea 14 vuotta sitten. He auttoivat rahoittamalla hänelle avohoitoa ja terapiaa, minkä johdosta hän oli onnellinen ja tuottelias loppuelämänsä ajan”, tytär kommentoi.

”Hän mainitsi heistä haastattelussa vain kaksi viikkoa sitten, ja ilmaisi usein kiitollisuudestaan ja halustaan tukea heitä, jotta muutkin saisivat apua.”

7”-singlen voi ennakkotilata tästä linkistä.

YouTube video

Lisää luettavaa