Happy Mondaysin huurupäinen sekoilija seikkailee nyt politiikassa – vaihtelevalla menestyksellä

16.01.2015

Baggy-musiikkityylin uranuurtajana tunnetun Happy Mondaysin showmiehenä ja lähinnä kemiallisten aineiden takia sekopäisenä tanssijana tunnettu Bez yritti pyrkiä kotikaupunkinsa Salfordin parlamenttiin kansanedustajaksi.

Kaikki meni muuten hyvin, mutta hän antoi oman puolensa nimeksi Reality Party. Tämä nimi liippaisi kuitenkin liian läheltä Realists’ Party -nimistä puoluetta. Bezille annettiinkin ukaasi, että hänen on muutettava puolueensa nimeä, tai hänen vaaliehdokkuutensa evätään. Määrajajaksi puolueen nimen vaihtoon annettiin 12. tammikuuta, jolloin Bezin oli määrä aloittaa vaalikampanjansa. Bez vietti kuitenkin päivän liimaillen vaalijulisteita kaupungilla sen sijaan, että olisi hoitanut tylsät byrokratiat alta pois.

Bez sai jatkoaikaa nimenmuutosta varten, mutta ainakaan vielä hän ei ole puolueensa nimeä ehtinyt muuttamaan. Tämä on ihan ymmärrettävää, sillä julisteiden liimailu on aikaa vievää puuhaa.

Bezin puolue on kaiken kaikkiaan hyvällä asialla. Puolueen agendassa on ilmainen joukkoliikenne sekä ilmaiset ruat ja juomavedet kaikille kaupungin asukkaille.

Lisää luettavaa