Hardcorea, sitä pitää olla: Rytmihäiriö jatkaa sanoituksissaan kainalopierulinjalla ja viinaläppien parissa

Rytmis tulee taas.

06.04.2023

Rytmihäiriö julkaisee uutta musiikkia viiden vuoden tauon jälkeen. Bändin kahdeksas albumi Surmacore ilmestyy 11. elokuuta, ja sen ensimmäinen single Viinamäen Valioliiga ilmestyi tänään.

Kappaleessa laulataan viinanjuonnista, totta kai, sillä onhan yhtye aina vannonut Gambina-juoman nimeen. Tämä näkyy ja kuuluu myös uudessa kappaleessa, joka toisia naurattaa, toisia ei. Ja se on ihan yhtä oikein kuin jääkiekosta tykkääminen tai espoolaisuus.

”Jääkiekko- ja jalkapallo-otteluiden selostuksissa esiintyy runsaasti hienoja ja vauhdikkaita ilmaisuja, joiden siirtäminen surmacore-kontekstiin oli jo pidempään tuntunut kutkuttavalta, ja samalla uudenlaiselta kulmalta tuttuun aiheeseen. Kertosäkeen lausahdus on puolestaan peräisin elävästä elämästä”, kertoo sanoittaja Unto Helo ja jatkaa:

”Olimme joskus keikalla Lahdessa, ja seuraavana päivänä menimme terästäytymään erittäin asialliseen kuppilaan ennen matkaan käymistä kohti seuraavaa keikkakaupunkia. Lähes välittömästi ravintolaan saavuttuamme muuan vahvasti kanta-asiakkaan oloinen herrasmies esitti meille römäkkä-äänisen kysymyksen: ”Hei, onks tänään aamu vai ilta?”, mikä ilahdutti seuruettamme suuresti, ja oli sanomattakin selvää että ilmaus oli ns. käyttistä.”

HC-metallia soittava Rytmihäiriö on toiminut vuodesta 1988 lähtien. Urallaan se on julkaissut seitsemän albumia.  Kahdeksas albumi julkaistaan 11. päivä elokuuta 2023.

Lisää luettavaa