Hardcoren ystävät, huomio! Olisi yksi vanha sotaratsu palannut taas taistelutantereelle

28.09.2012

Iki-ihana Bad Brains julkaisee uuden studioalbumin viiden vuoden tauon jälkeen. Into the Future ilmestyy 20. marraskuuta.

Kuva: Jason Anfinsen / Wikimedia Commons.

1977 perustettu Bad Brains palaa todellisuuteen kymmenennen studioalbumin muodossa. Huolella ja hartaudella valmistunut Into the Future albumi on viimein valmis ja nimikkoraita on ennakkokuunneltavissa Rolling Stonen sivuilla. Kovasti perinnetietoista ja rouheaa soundia on luvassa.

Bad Brains muistetaan hardcore-punkin uranuurtajana, ja heidän jalanjäljissään ovat kulkeneet myös kotimaiset HC-jyrät, kuten Terveet Kädet ja Jarkko Martikaisen ensimmäinen yhtye Euthanasia. Hardcoren lisäksi yhtye on yhdistellyt musiikissaan vapaasti reaggaeta, funkia, hiphopia ja soulia.

Bad Brainsin edellinen levytys oli vuonna 2007 julkaistu Build a Nation, jonka tuottajana toimi Beastie Boysin hiljattain edesmennyt Adam Yauch. Uuden albumin on yhtyeen nelikko (H.R., Dr. Know, Darryl Jenifer ja Earl Hudson) tuotannut keskenään. H.R.:n kommentteja ajoittain myrskyisän levytysprosessin vaiheista voi lukea Rolling Stonesta.

Lisää luettavaa