Hardstyle-pauketta ja perinteistä klubikeinuntaa – Lady Gagaa uudelleenversioi uljas joukko tanssimusiikin huipputekijöitä

Lady Gagan Chromatica-albumi sai uuden ulkoasun remix-version myötä.

Viime vuonna juuri ennen kesän alkua Lady Gaga julkaisi kuudennen studioalbuminsa nimeltä Chromatica, jonka pääteemat pyörivät pysyvän onnellisuuden sekä eheytymisen ympärillä. Inspiraationa toimivat epäonnistuneiden ihmissuhteiden ja mielenterveysongelmien kaltaiset elämän suuret kipupisteet, jotka innoittivat Lady Gagan käsittelemään musiikissaan kokonaisvaltaisempaa hyvinvointia. Vierailijoina albumilla kuullaan muun muassa Elton JohniaBlackpinkia ja Ariana Grandea, jonka kanssa tehty kappale Rain On Me toi Lady Gagalle hänen uransa kahdennentoista Grammy-palkinnon.

Kriitikoilta positiivista huomiota saanut Chromatica herää nyt aivan uudella tavalla eloon, kun sen perjantaina julkaistu remix-versio antaa uuden ulkoasun levyltä löytyville biiseille. Dawn of Chromatica sisältää uudelleenversioinnit alkuperäisen levyn kaikista varsinaisista kappaleista, ja sen laaja ja monipuolinen tekijätiimi takaa sen, että genrerajat paukkuvat ja tanssijalka lähtee vipattamaan.

Lady Gaga toivookin, että albumin tahtiin tanssittaisiin juhlistaen nuoria artisteja ympäri maailman: “Artisteja jotka näkevät maailman, tuntevat maailman, ja kanavoivat sen tunteen johonkin meitä kaikkia suurempaan: musiikkiin”, Lady Gaga kirjoittaa. Dawn of Chromaticaa kuunnellessa se ei kyllä tuota vaikeuksia, sillä artistit kuten LSDXOXO, Charli XCX, Bree Runway sekä Mura Masa pitävät huolen siitä, että albumin tempo pysyy menevänä.

Vaikka yllä luetellut nimet ovat vain pieni osa siitä pitkästä listasta, jonka kaikkien remix-albumilla mukana olevien tekijöiden luetteleminen muodostaisi, on kokonaisuus yllättävän yhtenäinen artistien välillä olevaan variaatioon nähden. Tunnelmassa kyllä poukkoillaan kaikkialle teknosta hardstyle-paukutukseen ja kokeellisemmasta klubimusiikista perinteisempiin EDM-nostatuksiin, mutta mikään stressaava sillisalaatti levy ei millään tavalla ole. Ja mikä tärkeintä: Lady Gagan ääni säilyy vahvana läpi albumin.

Voit kuunnella Dawn of Chromatican alta.