Harry Potter -elokuvissa Hagridia näytellyt Robbie Coltrane on kuollut

Coltrane muistetaan myös Fitz ratkaisee -sarjan Fitzinä.

14.10.2022

Skotlantilainen näyttelijä Anthony Robert McMillan, taiteilijanimeltään Robbie Coltrane on kuollut 72-vuotiaana. Hänen agenttinsa vahvisti tiedon Deadlinelle.

Coltrane kuoli skotlantilaisessa sairaalassa lähellä kotiaan. Näyttelijä oli sairastellut paljon viime vuosien aikana.

Suuri yleisö muistaa Coltranen Harry Potter -elokuvien riistanvartija Rubeus Hagridina. Näyttelijä esiintyi leffasarjan kaikissa kahdeksassa elokuvassa, jotka ilmestyivät vuosina 2001-2011.

Coltrane teki pitkän ja ansiokkaan näyttelijänuran jo ennen Pottereita. Hän esiintyi kymmenissä sarjoissa ja leffoissa, muun muassa Flash Gordon-, 007 ja kultainen silmä– ja Ocean’s Twelve -elokuvissa. 2000-luvun puolella hän teki myös äänirooleja.

Hagridin ohella Coltranen toinen suuri rooli oli Fitz ratkaisee -rikosdraamasarjassa. Hän esitti pääosaa rikospsykologi Eddie ”Fitz” Fitzgeraldina. Sarjaa tehtiin kolme tuotantokautta vuosina 1993-1995, ja sen jälkeen kaksi erikoisjaksoa vuosina 1996 ja 2006.

Coltrane sai pitkän uransa aikana lukuisia alan palkintoja kuten kolme peräkkäistä BAFTA-palkintoa vuosina 1994, 1995 ja 1996.

Imdb-sivuston mukaan hänen viimeiseksi esiintymisekseen jäi tänä vuonna ilmestynyt Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts -erikoisohjelma.

Lisää luettavaa