Hatuista kiinni: Ursus Factory julkaisi ensimaistiaisen tulevalta albumiltaan – lopputulos on sitä parasta itseään

Ursus Factory

Ursus Factory, tuo suomirockin vaahtoava ajokoira, tarjoaa viikonlopulle uutta tykiteltävää. Torstaina julkaistu single Oot pomo on helsinkiläisduon ensimmäinen maistiainen tulevalta debyyttialbumilta. Kymmenen kappaleen levyä odotetaan valmistuvaksi heinäkuussa.

Punk- ja garagerock-hengessä sata lasissa paahtava Ursus Factory on kaikin puolin riemukas ja mainio yhtye. Se on hyvin barbaarinen ja likainen, mutta samalla rakastettavan suloinen. Vaikka bändi ei ole julkaissut vielä yhtään kokopitkää albumia, se nauttii jo pientä kulttimainetta.

Alla primitiivistä voimaa uhkuva Oot pomo. Aiemmin duolta on ilmestynyt ep:t Virhe (2015) ja Juhlat (2016).

Muina Ursus Factory -tärppeinä Kaikki on niin vitun ihan jees, Ei ja HYA!. Loppuun mainio pöydän tyhjentäjä, viime marraskuussa julkaistu Hääyö, joka viimeistään paljasti kaksikon myös huipputason soittajiksi. Led Zeppelin -henkisellä kappaleella on asianmukaisten baby-huutojen lisäksi loistava kitarasoolo, joka kiteyttää rock ’n’ rollin syvimmän olemuksen.

Yhtye on keikalla tänään Helsingin Korjaamolla klo 21. Odotamme keikalta musiikillista mukilointia termin positiivisessa merkityksessä.