Helena Routa esittelee astetta haavoittuvamman puolensa

Jumalasta seuraava -single kertoo ehdottomasta, jumaloivasta rakkaudesta.

10.04.2022

Kesällä 2020 ensimmäisen omakustannesinglensä Millaisista tytöistä sä tykkäät ansiosta Capitolille kiinnitetty Helena Routa julkaisi perjantaina uusimman kappaleensa Jumalasta seuraava. Joona Karsimuksen ja Tatu Lemetin tuottama kappale tuo Helena Roudasta esiin tämän haavoittuvamman ja pop-vetoisemman puolen. Artisti työstää parhaillaan debyyttialbumiaan yhdessä juuri mainittujen tuottajien kanssa.

”Biisi on kuin rakkauskirje: mulla ei ehkä ole antaa enempää kuin nämä sanani ja vähän painava pääni; humalaista seuraa, mutta sä olet mulle se jumalasta seuraava. Jos se riittää, niin täällä mä olen”, Helena Routa kertoo kappaleesta.

Osaltaan melankolinen ja haikea kappale on kuitenkin kokonaisuutena keväisen kipinöivä, syventyen sellaisiin rakkauden muotoihin, jotka eivät toisen virheitä katso. Jumaloivaa rakkautta ilmentävä biisi sisältää tarttuvan kertosäkeen ja korkealle kohottavan toiveikkaan keveyden, jonka kannateltavaksi hyppää enemmän kuin mielellään.

”Biisi lähti ajatuksesta kirjoittaa sellaisesta ehdottomasta rakkaudesta, joka ylittää jo maallisetkin kuvailun rajat”, Helena Routa sanoo. ”Kun sä tunnet itsesi kaikkine puutteinesi ja heikkouksinesi ja toisessa ne kaikki epätäydellisyydet tai erikoiset piirteet ovat vain kauniita.”

Artistin alkukesästä julkaistavan albumin kerrotaan kuvastavan tunnelmia hämyisiltä klubeilta, pikkupaikkakunnan maisemista ja koti-ikävästä.

Kuuntele Jumalasta seuraava -kappale alta.

Lisää luettavaa