Helkkarin kova brittiläinen vaihtoehtobändi palaa kolmannella albumillaan – Videolla sukelletaan ”naisten lihalliseen mielikuvitukseen”

Harva muistaa The Joy Formidablen, vaikka bändi käväisi jokunen vuosi sitten Provinssissa. Syytä kuitenkin olisi, sillä dynaamista vaihtoehtorockia soittava yhtye julkaisee pian kolmannen studioalbuminsa, ja levyltä on juuri äsken julkaistu myös ensimmäinen kappale videon kera.

Yhtyeen kolmas albumi kantaa nimeä Hitch ja sen on määrä ilmestyä 25. maaliskuuta. Edellinen Wolf’s Law albumi (2013) oli vielä selvästi tiukempaa tavaraa kuin yhtyeen esikoisalbumi The Big Roar (2011), joten Hitchin kohdalla odotukset ovat korkealla. Alta näet albumin kansikuvan yhtyeen julkaisemassa twiitissä.

Levyltä juuri julkaistu single kantaa nimeä The Last Thing on My Mind, ja yhtyeen solisti-kitaristi Ritzy Bryanin mukaan kappale käsittelee ”naisen lihallista mielikuvitusta.” Biisin video sisältääkin aiheeseen sopivasti paljon miehistä alastomuutta, ja yhtyeen puheista päätellen sen voi ymmärtää kannanotoksi musiikkivideoiden tyypillistä naiskuvaa vastaan. (Mikäli kappaleen ja videon taustat kiinnostavat, kannattaa lukea Bryanin kommentit YouTubesta videon kuvauksesta.)

Lisää luettavaa