Helsingin Levypuristamo jättää vuokraamansa tilat Vallilan Konepajalla: ”Omistaja teki selväksi, että vuokrasopimusta ei olisi jatkettu määräajan jälkeen”

Levypuristamo etsii uusia tiloja.

Perinteisten äänilevyjen valmistuksen Suomessa uudestaan käynnistävä Helsingin Levypuristamo kertoo sosiaalisessa mediassa jättävänsä vuokraamansa tilat Vallilan Konepajan vanhassa voimalassa.

Kirjoituksen mukaan yritys etsii nyt sopivia tiloja Helsingin kantakaupungin alueelta saadakseen toimintansa pyörimään toden teolla.

Helsingin Levypuristamo sai vuonna 2021 rakennusluvan remontille Museoviraston suojelemassa Vallilan Konepajan voimalarakennuksessa. Sen oli tarkoitus aloittamaa siellä mittava omakustanteinen saneeraus. Vuokranantajan muuttuneiden suunnitelmien vuoksi tilojen monivuotinen vuokrasopimus oli kuitenkin pakko päättää.

”Rakennuksen omistaja teki selväksi, että vuokrasopimusta ei olisi jatkettu määräajan jälkeen – se haluttiin päättää jo ennenaikaisesti. Vaikea tilanne ei jättänyt meille muita vaihtoehtoja kuin keskeyttää kallis saneeraus ja suostua vuokrasopimuksen päättämiseen”, Helsingin Levypuristamon perustaja Lupu Pitkänen kertoo.

Katso koko Facebook-kirjoitus alta.

Lisää luettavaa